Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tarolnak az angol tehetségkutatók győztesei

Listamustra - Tarolnak az angol tehetségkutatók győztesei

Nemrégiben még Paul Potts-tól volt hangos a nemzetközi sajtó, nem mindennapi hangjáról és sikereiről mi is beszámoltunk. Most pedig egy fiatal srác, Leon Jackson dobogtatja meg, elsősorban a női szíveket a „When You Believe” c. dal ünnepi változatával.

A fiatal énekes a skóciai Whitburnben él édesanyjával, Wendyvel aki fiát egyedül nevelte fel. Leon tulajdonképpen 2007 őszétől számít énekesnek mikor barátai benevezték őt egy helyi karaoke versenyre, amelyet meg is nyert. Ellentétben a másik hobbijával (karate) ez az elismerés fontos volt számára. Ezért is jelentkezett az angol X-Factor (nálunk ilyen a Csillag Születik – nincs új a nap alatt – a szerk.) tehetségkutatóba, amelynek castingját Glasgow-ban tartották. A népszerű műsor negyedik szériáját a srác megnyerte, Mariah Carey „When You Believe” c. csodaszép dalával, igaz kicsit furcsa hallani ezt a nótát fiútól, viszont ugyanolyan hiteles. A pénzjutalom mellett a lemezszerződés és a bemutatkozó kislemez máris garantált. Ezzel a sikersorozatnak még nincs vége!

Listamustra - Tarolnak az angol tehetségkutatók győztesei

A show döntőjében Kylie Minogue-vel közösen énekelték a híres „Better The Devil You Know” c. dalt, méghozzá swinges változatban. Michael Bublé mikor meghallota a fiatal tehetséget, elhatározta hogy együtt lépnek majd fel a Webmley stadionban. Jackson, aki az éneklést megelőzően egy skót üzletben volt eladó és szinte csak mostanság kezdett el énekelni, alig talált szavakat a különleges „felkérésre”.
„Azt sem tudom hirtelen mit is mondjak, még a show miatt sem tértem magamhoz és máris új tervekkel állnak elő egyesek, olyan ez mint egy álom, amelyből egy darabig nem ébrednék fel. Annak idején az ő dalait hallgattam, hamarosan pedig vele énekelhetek, ez hihetetlen!” – nyilatkozta az újdonsült énekes. Jackson nemrég találkozhatott a 32 éves Bublé családjával, valamint barátnőjével a brit Emily Blunt színésznővel is.

A közös koncertről egyelőre még nincs hírünk, de Jackson dala máris karácsonyi sláger Angliában és valószínűleg Európa más országait is meghódítja.

Jónap Tamás

2007. 12. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 12. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tarolnak az angol tehetségkutatók győztesei cikk képei
Listamustra - Tarolnak az angol tehetségkutatók győzteseiListamustra - Tarolnak az angol tehetségkutatók győztesei