Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Chris Rea meglepő visszatérése

Chris Rea - Chris Rea meglepő visszatérése

Chris Rea rövid távollét után újra színpadra áll egy új formációval; a kétórás koncert, a „Fabulous Hofner Blue Notes”a blues központú instrumentális zene és új az új szerzemények egyvelege, de természetesen a klasszikus Rea számok sem maradnak ki. A füstös hangú gitárvirtuóz- aki, már több, mint 30 millió lemezt adott el világszerte - március 3.-án, 19.30-kor ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A mindig óvatos és szerény művészt súlyos betegsége – ami sajnos nem összeegyeztethető a feszített tempójú turnék világával - kényszerítette az életmódváltásra. Saját bevallása szerint azonban nem szeretett volna kimaradni az elő koncertek varázsából, nem is lett volna rá képes. A Fabolous Hofner Blue Notes azonban tökéletesen kielégítette ezen igényeit. Robert Ahwai gitárossal, Neil Drinkwater billentyűssel, Colin Hodgkinson bass gitárossal és Martin Ditcham dobossal a 60-as évek bluesos hangulatát idézi fel dalaival, amivel bizonyos mértékig emléket is állit példaképének, BB Kingnek.

Chris Rea, az ünnepelt rock romantikus és instrumentális virtuóz jegyzi azt a páratlan, 11 CD-ből álló „Blue Guitars” szettet, ami 130 dalával, és egy DVD-jével valamint Chris Rea festményeiből összeállított könyvvel, személyes fotókat és vázlatokat a modern zenetörténelem mérföldköve. Amilyen nyugodt a színpadon, annyira tökéletes mestere hangszerének és feltűnő hangjának. Koncertjein Rea soha nem a külsőségekre, a poénokra helyezi a hangsúlyt, nem használ speciális effekteket a show-k alatt, ellenben mindig is nagyra becsülte – és becsüli - az élő fellépéseket, hiszen így azonnal és közvetlenül tudja érzékelni a közönség rekacióit. A média a művész „élő” fellépéseit „a blues rock egyik legnagyszerűbb pillanatai”-ként jellemzi.

A páratlan tehetséges slide gitáros az erőt és az inspirációt mindig is a magánéletéből merítette. A félig ír, félig olasz származású Rea sosem vett részt balhékban mindig is harmonikus családi életet élt. Mindezek mellett zenész, aki felismerte a felületes hírnév és a tartós siker közti- valamint az arc nélküli szállító szalagok személytelensége és az egyéni kifejezés közti különbséget

Jónap Tamás

2008. 01. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 01. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 01. 29. 22:04
Köszi szépen, nekem rengeteget ad Chris Rea zenéje, és örülök, hogy értékes információkhoz jutottam a személyéről.
Vendég 2010. 02. 17. 17:17
hali most volt nemrég egy Chris Rea koncert az arénában, és ott hallotam először és nagyon megtetszet. Aki szereti az igényes jó zenét annak tetszeni fog
VENDÉG 2015. 03. 01. 10:02
JÓ zene!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Chris Rea meglepő visszatérése cikk képei
Chris Rea - Chris Rea meglepő visszatérése