Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bartók Eszter kísérletezőre fogja

Bartók Eszter - Bartók Eszter kísérletezőre fogja

Különleges koncertre kapott felkérést Bartók Eszter a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ elnevezésű rendezvénysorozat keretein belül. A „Hangfestők” címet viselő előadást még a brüsszeli magyar közönség is megtekintheti január végén, mellyel egy újabb oldaláról mutatkozhat be a nagyközönség előtt a fiatal énekesnő.

Két nagyszerű gitáros kérte fel egy közös produkcióban való közreműködésre Bartók Esztert. Sinha Róbert és Vidák Róbert egy különleges flamenco, tangó magyar népzenei fúziót alkotott, amelynek keretében a saját népdalkincsünk ötvöződik a latin hagyományokkal. A gitár duó választása a produkció közreműködéséhez Bartók Eszterre esett, aki mint már azt több riportban is megemlítette gyerekkorától kezdve kapcsolatban áll a népdalokkal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Indigo című második lemezén egy népdalszerű ének is hallható, „Neked adnék mindent” címmel.

Bartók Eszter - Bartók Eszter kísérletezőre fogja

A felkérésből született produkcióra január 17-én kerül sor a Szépművészeti Múzeum Múzeum+ című rendezvénysorozatán. Ezek a csütörtök esték arra hivatottak, hogy a kiállításra járókat más művészeti ágak produkcióira is elcsábítsák, így népszerűsítve a Múzeumot, mint kultúrhelyet.

A koncerten Eszter olyan ismert népdalokat énekel majd, mint például az „A csitári hegyek alatt”. Ezen kívül a zeneszerző-énekesnő játszik majd Indigo című új lemezéről is számokat, mint az Emlékeim nélkül-t vagy az Üvegvilág-ot.

Az Üvegvilág című szám azonban úgy tűnik, hogy nemcsak a koncertekre járók kedvence lett, hanem a rádióhallgatóké is. A szám ugyanis folyamatosan jelen van a slágerlistákon, sőt a Mahasz 52. heti Rádiós Top 40 játszási listáján az előkelő 11. helyre ugrott.

Bartók Eszter 2008-as éve tehát egy remek helyezéssel és egy különleges koncerttel indul útnak, amelynek folytatása is lesz. A produkciót ugyanis meghívták Brüsszelbe is, ahol Songs from Budapest címmel január 26-án kerül majd bemutatásra.

2008. 01. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 01. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bartók Eszter kísérletezőre fogja cikk képei
Bartók Eszter - Bartók Eszter kísérletezőre fogjaBartók Eszter - Bartók Eszter kísérletezőre fogja