Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/2

Listamustra - Listamustra 2008/2

A kislemezek összesítésének élén sehol sem történt változás, az albumlistákon viszont a múlt heti listavezetők közül csak a Die Ärzte tudta megőrizni vezető pozícióját.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Leon Jackson: When You Believe
Németország – Timbaland Presents OneRepublic: Apologize
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Forgatókönyv szerinti listavezetés?
2006 karácsonyának hetében debütált a brit rangsor csúcsán a The X Factor második sorozatának győztese, Shayne Ward a That’s My Goal című slágerével, és négy hétig vezetett. Tavalyelőtt karácsony hetében a szóban forgó zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik szériájában diadalmaskodó Leona Lewis került az élre az A Moment Like This című felvétellel, s szintén négy hétig uralta a mezőnyt. Tavaly karácsony hetében a negyedik The X Factor győztese, Leon Jackson iratkozott fel az első helyre, és amennyiben a jövő héten sem talál legyőzőre, beéri a két elődjét. Nem biztos, hogy ez összejön neki, trónjára ugyanis komoly veszélyt jelent Soulja Boy Tellem. A chicagói rapelőadó a héten az ezüstérmes pozícióba lépett elő az első, Crank That (Soulja Boy) című dalával, amely már megjárta az amerikai lista csúcsát, összességében hét hétig vezetett, s ezzel a Rihanna / Jay-Z párossal karöltve (slágerük, az Umbrella szintén hét hétig állt az első helyen) 2007 leghosszabban trónoló felvételét tudhatja magáénak az USA-ban.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Mary J. Blige: Growing Pains
Nagy-Britannia – Radiohead: In Rainbows
Németország – Die Ärzte: Jazz ist anders
Magyarország – NOX: Csendes

Fizikai formátumban is tarol a lemez
Az Egyesült Államokban a kaliforniai Josh Groban albuma, a Noël az első helyről a harmadikra csúszott vissza. A tizenhárom ismert és kevésbé ismert karácsonyi szerzemény átdolgozását tartalmazó korong október kilencedikén került a boltokba, és 2007 legkelendőbb hanghordozója lett az USA-ban, eladási példányszáma mára elérte a hárommilliót. „Ennek a karácsonyi CD-nek minden családban ott kell lennie” – mondta decemberben a tévéshow-jában a népszerű műsorvezető, Oprah Winfrey, ami minden elképzelhető promóciónál többet ért, ezt követően a nagylemez iránti kereslet jelentősen megugrott. Az amerikai eladási rangsor élére – az előrejelzésünknek megfelelően – Mary J. Blige albuma került. Nagy-Britanniában a Radiohead szokatlan időpontban, szilveszterkor (fizikai formátumban is) kiadott hetedik stúdiólemeze debütált az első helyen. Mint ismert, a korong október tizedikén jelent meg, de csak letölthető formátumban lehetett beszerezni. A NOX október harmadikán a Művészetek Palotájában a legnépszerűbb dalait új köntösben, nagyzenekarra hangszerelve adta elő, kiegészítve néhány nemzetközi és magyar sláger átdolgozásával. A koncert tizenhét felvételét felvonultató album váltotta Andrea Bocelli válogatáslemezét a magyar eladási összesítés csúcsán. (Új Szó)

Puha József

2008. 01. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 01. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/2 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/2