Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Film a Rolling Stonesról

Rolling Stones - Film a Rolling Stonesról

Az 58. Berlinale az Oscar® díjas Martin Scorsese Rolling Stones-ról szóló koncertfilmjét választotta nyitófilmjéül. A február 7-én tartott gála megnyitón jelen lesz Scorsese és a Rolling Stones is. A Shine a Light c. alkotás várhatóan nyáron érkezik a honi mozikba.

Scorsese egy díjnyertes operatőr csapatot gyűjtött maga köré annak érdekében, hogy megragadja azt a nyers erőt, ami a világ legnagyobb rock ‘n roll csapatának két Beacon Theatre-ben tartott koncertjéből áradt. Tizenhat 35 mm-es és egy Genesis Hi Def kamerával több, mint fél millió lábnyi (152 ezer méter) anyagot forgattak. Az Oscar® díjas operatőr, Robert Richardson (Aviátor, JFK) vezette a csapatot, amelyben számos, magasan elismert operatőr vett részt: az Oscar® díjas John Toll (Az utolsó szamuráj, A rettenthetetlen); az Oscar® díjas Andrew Lesnie ( Gyűrűk ura trilógia, King Kong); az Oscar® jelölt Stuart Dryburgh (Zongoralecke, Színes fátyol), az Oscar® jelölt Robert Elswit (Magnólia, Good Night and Good Luck); az Oscar® jelölt Emmanuel Lubezki (Lemony Snicket- A balszerencse áradása, Az álmosvölgy legendája); és Ellen Kuras (Egy sorozatgyilkos nyara, Egy makulátlan elme örök ragyogása). A film vágója David Tedeschi, aki Emmy jelölést kapott Scorsese-vel közösen készített, Bob Dylan életéről készült dokumentumfilmjéért (A Bob Dylan dosszié).

A különleges vendégszereplőkkel - Jack White a White Stripes-ből, Christina Aguilera és Buddy Guy - megtartott két koncert (2006. október 29. és november 1.) adja a film alapját. Az alkotásban ritkán látható archív felvételetek mellett színpad mögött készült felvételek és interjúk is láthatók. Az átfogó filmanyaggal és a jelenetek közvetlenségével Scorsese egy különleges zenés filmet készített, mely a nézőknek soha nem látott helyzetben mutatja be a Rolling Stones-t a színpadon és a színpad mögött.

Jónap Tamás

2008. 01. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 01. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Evus 2008. 01. 18. 22:14
Várom a filmet !!! :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Film a Rolling Stonesról cikk képei
Rolling Stones - Film a Rolling Stonesról