Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Énekes nélkül folytatja a UB40

UB40 - Énekes nélkül folytatja a UB40

Harminc évnyi közös munka, féltucatnyi világkörüli turné és több tíz milliónyi eladott lemez után elhagyja a UB40-t az énekes Ali Campbell. A legendás csapat többi tagja folytatja a munkát, de vokalista nélkül.

Ali Campbell 1995

Úgy tűnik harminc évnyi világsiker sem elég ahhoz, hogy a UB40 együtt maradjon. Az énekes Ali Campbell múlt héten bejelentette: személyes okok miatt elhagyja a mára már klasszikusok közé sorolt reggea-pop bandát.
Ali februárban még lezavarja a zenekarral az előre leszervezett koncerteket Ausztráliában, Új-Zélandon és Ugandában és csak azután lép le.
Különböző sajtóinformációk szerint Campbell elégedetlen a velük dolgozó menedzsment munkájával és ezért döntött a kilépés mellett. Az együttes szerint viszont már inkább szólókarrierjére koncentrálna.
„Nagyon elszomorítottak azok a rossz döntések melyek az együttes munkáját jellemezték az elmúlt években” – mondta Campbell. Hozzátette: „Úgy érzem nincs más lehetőségem, mint lemondani a bandáról. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, ez egy igen hosszú és fájdalmas időszak eredménye.”
A UB40 többi tagja is letörve vette tudomásul Campbell döntését. Mint nyilatkozatukban elmondták: „Nagyon régi a kapcsolat köztünk, hosszú ideje jóbarátok vagyunk, néha már olyan érzés volt, mint egy házasság.”
A UB40 az 1970-es évek végén alakult, a pop és a reggea elemeit ötvöző zenéjük segítségével 70 millió lemezt adtak el, hat világkörüli turnét tartottak - hatalmas sikerrel és háromszor vezették az Egyesült Királyság kislemezlistáját. Egyik legnagyobb sikerüket 1983-ban aratták egy Niel Diamond dal feldolgozásával, a Red Red Wine-al. A korong a világ minden részén number one lett, beleértve az Egyesült Államokat is. De nagy sikert aratott még az I Got You Babe, a Cherry Oh Baby és a Rat In My Kitchen című kislemezük is.
Hogy Campbell nélkül is sikeres lesz-e a csapat, az még kérdéses, de annyi bizonyos, hogy a UB40 megmaradt tagjai folytatják a munkát, és egyelőre eszük ágában sincs helyettesíteni Ali-t.

UB40 - Énekes nélkül folytatja a UB40

Bárdos László

2008. 01. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2008. 01. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 03. 18. 15:14
Ezzel a UB40 meghalt. R.I.P. Ali nélkül olyanok, mint az AC/DC Angus Young nélkül. Én láttam őket Angliában '99-ben, Ali hullarészeg volt, de olyan bulit csinált, hogy hihetetlen...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Énekes nélkül folytatja a UB40 cikk képei
UB40 - Énekes nélkül folytatja a UB40UB40 - Énekes nélkül folytatja a UB40