Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/5

Listamustra - Listamustra 2008/5

A brit zeneipar szemszögéből nézve jól indult az év az amerikai albumeladási listán. Két hete az oxfordi Radiohead korongja, az In Rainbows került a rangsor élére. A múlt héten a százas mezőny mindkét újdonságát szigetországból érkező énekesnő szolgáltatta.

A huszonhatodik helyen debütált az ausztrál származású, Londonban élő Sia nagylemeze, a Some People Have Real Problems (a héten a negyvenhetedik), a tavalyi év felfedezettje, a dublini születésű Kate Nash pedig a harminchatodikra érkezett meg a Made Of Bricks című albumával (a héten az ötvenegyedik).

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Basshunter: Now You’re Gone
Németország – Leona Lewis: Bleeding Love
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Listamustra - Listamustra 2008/5

Hazája után a németeknél is tarol
A két legfontosabb zenepiac kislemezlistája élén nincs változás: az USA-ban ötödik hete Flo Rida és T-Pain dala, Nagy-Britanniában második hete a Basshunter-név mögé búvó Jonas Erik Altberg svéd énekes–producer eurodance felvétele uralja a mezőnyt. Németországban Timbaland átadta a trónt – a OneRepublic közreműködésével készült Apologize című slágere nyolc hétig vezetett. Meglepetésre egyből a német rangsor csúcsára érkezett meg a brit The X Factor című zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis – a Bleeding Love című dal hazájában hét hétig állt az élen. Magyarországon ismét Ákos maxi CD-je a listavezető, összességében harmincnyolcadik hete.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: As I Am
Nagy-Britannia – Scouting For Girls: Scouting For Girls
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

A Crystal frontembere szólóban hódít
Nagy-Britanniában két héttel ezelőtt az év eleji pangás közepette Amy Macdonald tavaly júliusban megjelent nagylemeze vette át a vezetést. A múlt héten szeptemberi kiadású album, a Scouting For Girls nevű trió első lemeze váltotta a glasgow-i énekesnőt az összesítés csúcsán. A tízes mezőny egyetlen új belépője a British Sea Power nevű négytagú brightoni indie-rock zenekar harmadik stúdióalbuma, a Do You Like Rock Music? című volt a tizedik helyen. Magyarországon az év első nagylemezei általában március elején szoktak megjelenni. Kasza Tibor úgy döntött, már januárban megtöri a csendet, és első szólóalbumával a lista élére iratkozott fel. A Crystal frontembere három duettet is énekel rajta: Szinetár Dórával és Bereczki Zoltánnal, valamint a Barátok közt egykori Tónijával, jelenleg az első nagylemezén dolgozó Dósa Mátyással fakad dalra. Tibor albumán Havasi Balázs zongoraművész is közreműködik. (Új Szó)

Puha József

2008. 01. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 01. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 01. 31. 16:43
szerntem nagyon zsír!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/5 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/5Listamustra - Listamustra 2008/5