Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/6

Listamustra - Listamustra 2008/6

Az új-zélandi származású, Londonban született Natasha Bedingfield különösebb erőfeszítés nélkül került a zenei háttéremberek látókörébe: a bátyja segítségével. Daniel Bedingfield 2001 végén üstökösként robbant be a brit zenei élmezőnybe. A 2002 augusztusában megjelent első, Gotta Get Thru This című albumával a világsztárok sorába emelkedett, a 2004 novemberében kiadott második, Second First Impression című korongjával viszont világszerte megbukott. Eddig úgy tűnt, húgának is hasonló sorsot szánt az élet.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Basshunter Featuring DJ Mental Theo’s Bazzheadz: Now You’re Gone
Németország – Leona Lewis: Bleeding Love
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Változatlan a kislemezlisták csúcsa
Egyik összesítés élén sincs változás. Az Egyesült Államokban hatodik hete Flo Rida és T-Pain, Nagy-Britanniában harmadik hete Basshunter, Németországban második hete Leona Lewis, Magyarországon összességében harminckilencedik hete Ákos a listavezető.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Soundtrack: Juno
Nagy-Britannia – Scouting For Girls: Scouting For Girls
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Európai kudarc, amerikai siker?
Karácsonykor mutatták be az USA-ban a Juno című filmet, amely egy tinilány édesanyává válásáról szól. Az alkotás zenei anyaga – többek között a Belle & Sebastian, a The Kinks vagy a Sonic Youth dalaival – január 8-án jelent meg, és az amerikai eladási listán tartózkodás negyedik hetében átvette a vezetést. Európa-szerte 2004 legnagyobb felfedezettje volt az 1981. november 26-án született Natasha Bedingfield. Unwritten című első albuma 2005 augusztusában az észak-amerikai kontinensen is napvilágot látott – világviszonylatban 2,3 millió példányban kelt el. A folytatás, az énekesnő tavaly áprilisban kiadott második nagylemeze, az N. B. kontinensünkön csúnyán megbukott, mindössze 200 ezer példányt értékesítettek belőle. Az album az USA-ban Pocketful Of Sunshine címmel január 22-én került a boltokba, az európaihoz képest nemcsak a cím új, hanem némileg a tartalom is, és a héten az amerikai eladási rangsor bronzérmes pozíciójában debütált. Úgy néz ki tehát, a tengerentúliaknak jobban tetszik Natasha második korongja, de azért várjuk meg a folytatást, nem kizárt ugyanis, hogy a jövő héten máris mélyrepülésbe kezd. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/6 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/6