Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Cardigans Best Of album márciusban

Cardigans - Cardigans Best Of album márciusban

Idén tizenöt éves a Cardigans - bár ebből az utóbbi nyolcban csak béna dalokat tudtak írni, aztán meg nekiálltak csendkirályt játszani. Tavasszal végre kiadnak egy Best Of lemezt.

Carneval

14 év alatt több mint hatmillió albumot adott el a Cardigans, akik így Svédország egyik legfontosabb exportcikkévé váltak. Érdekes, hogy csak most jutott eszükbe egy Best Of album ötlete, mindenesetre baromi hálásak vagyunk érte.

Kevesen tudják, de az együttesnek igen nehezen indult be a szekere. Emmerdale című debütáló albumuk szép sikereket aratott, 1995-ben pedig arra készültek, hogy a második lemezzel sokkal nagyobbat fognak durrantani. Csakhogy nem így lett, a Life ugyanis úgy elvérzett a kritikusok tollától, mint Thybalt Veronában Rómeó kardjától.

Cardigans - Cardigans Best Of album márciusban

Nem véletlen ez a hasonlat, hiszen a Cardigans egy évvel később talált újra magára a Rómeó és Júlia egyik betétdalával. A Lovefool azóta is a csapat leghíresebb szerzeménye.

Az ezredforduló táján még összehoztak egy-két maradandó slágert (pl. az Erase/Rewind és a My Favourite Game), aztán viszont a 2003-as Long Gone Before-ral és a 2005-ös Super Extra Gravityvel mindent elkövettek, hogy a rajongók elpártoljanak tőlük.

Most pedig állítólag újra szent a béke a tagok között, így a Cardigans március harmadikán piacra dobja első Best Of lemezét. Reméljük, hogy a fenti Carneval rajta lesz. Hajrá.

Juhász Gergely

2008. 02. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2008. 02. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Desiderata 2008. 02. 08. 14:17
My Favourite Game nagy sláger! főleg klippel bejövős, de autóban hallgatva is :) http://youtube.com/watch?v=styYbRWQYP8

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cardigans Best Of album márciusban cikk képei
Cardigans - Cardigans Best Of album márciusbanCardigans - Cardigans Best Of album márciusbanCardigans - Cardigans Best Of album márciusbanCardigans - Cardigans Best Of album márciusban