Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három lemez egy év alatt Al Jarreau-tól

Al Jarreau - Három lemez egy év alatt Al Jarreau-tól

Mozgalmas éve lesz Al Jarreau-nak. 2008-ban három lemez jelenik meg az ő nevével fémjelezve, emellett pedig még turnézni is marad ideje. A Jarreau rajongók biztosan nem fognak unatkozni az idén.

After All

Al Jarreau nem csak szerelmes dalokkal ajándékozza meg rajongóit ebben az évben.
Az ezerarcú énekes, aki nemrégiben megjelentetett egy szerelmes dalokból álló kollekciót Love Songs címmel (persze Valentin napra időzítve), kiszivárogtatta további terveit erre az évre. Még két meglepetés lapul a zsebében, az egyik egy ünnepi album, a másik pedig egy best of válogatás.
Jarreau jelenleg az ünnepi-album munkálatainak kellős közepén tart és úgy tervezi, hogy május – június környékén be is fejezi. A korongon már biztosan szerepelni fog a White Christmas, a Joy to the world, és a Christmas Song, vagy ahogyan eredetileg hívták őket a „Három kívánság”. Érdekesség, hogy a már klasszikusnak számító Christmas Song-ot Al újrahangszerelte, rengeteget változtatott rajta és így - Jarreau szerint - teljesen új csillogást kapott a dal.
Sokan segítik Jarreau munkáját, többek között a Take 6 és a billentyűs Joe Turano. „A srácok a bandában teljesen odatették magukat, mindannyian különleges és fontos részei a zenének. Nagyszerű zenészek és amit együtt összehoztunk, az valami egészen kiváló lesz, mondhatni cukorka a fülnek.” – nyilatkozta Al.
Mindemellett már készül a válogatás album is, ami reményeik szerint sikeresebb lesz, mint az 1996-os The Best of Al Jarreau volt. Az énekes ígéretet tett arra, hogy az új válogatás teljesen más hangzásvilággal rendelkezik majd, mint a legutóbbi volt és a dalok többsége az utóbbi tizenkét év alkotásaiból kerül ki. A rajongóknak természetesen nem kell megijedni az új hangzástól, Al éneke és a jazzre épülő alapok maradnak, ennek köszönhetően biztosan nem fog csalódást okozni ez a korong sem. A címek és a megjelenés dátuma egyelőre még nem ismert, de érdemes lesz rá várni.
Három album egy év alatt, Al tartalékai azonban ezzel még nem merültek ki. Múlt héten turnéra indul, hogy népszerűsítse a Love Songs albumot. A koncertsorozat február nyolcadikán kezdődött Cleveland-ben és leszerveztek egy Valentin napi fellépést is, méghozzá a New York-i Beacon Theater-ben.

Laci

2008. 02. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laci 2008. 02. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Három lemez egy év alatt Al Jarreau-tól cikk képei
Al Jarreau - Három lemez egy év alatt Al Jarreau-tólAl Jarreau - Három lemez egy év alatt Al Jarreau-tól