Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Feist nyerte a Shortlist díját

Feist - Feist nyerte a Shortlist díját

A díjat hetedszer osztották ki, a tengerentúli szakma által legjobbnak választott nagylemezek között. Feist nem akármilyen előadókat utasított maga mögé, szomorkodhat többek között az LCD Sound System és a Spoon is.

1,2,3,4

A kanadai származású énekesnő Leslie Feist The Reminder című albuma nyerte a 2007-es év Shortlist Prize elismerését. A díj történetében ő a második női énekes, aki elmondhatja ezt magáról, és ő az első kanadai származású a díjazottak között. Egy igen erős csapatból lett Feist a befutó. A listán többek között szerepelt a hazánkban is népszerű LCD Sound System, és a Spoon is.

Feist - Feist nyerte a Shortlist díját

A The Reminder a tengerentúlon már bearanyozódott, a mai napig több mint 515 ezer példány talált belőle gazdára. A siker nagyban köszönhető a „1, 2, 3, 4” című dalnak, amit odaát egy reklámzeneként ismerhetett meg a közönség. Feist hamarosan megkezdi turnéját a The Reminder dalaival és még néhány, eddig nem hallott szerzeménnyel.

Feist - Feist nyerte a Shortlist díját

A lemez további díjakra is számíthat, hiszen Feist szerepel a Grammy jelöltek között. A kanadai zeneszerző, énekesnő harcba száll a legjobb új előadó megtisztelő címéért a jubileumi „zenei Oscar-díj”-ért folyó idei versenyben.

A Shortlist Prize-t 2001-ben alpították, a tengerentúli szakma jeles képviselői ítélik oda az általuk legjobbnak tartott nagylemezért. Az eddigi díjazottak között felbukkannak olyan – nálunk is kedvelt – előadók, mint például a Pharell Williams nevével fémjelzett N* E*R*D.

Laci

2008. 02. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laci 2008. 02. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Feist nyerte a Shortlist díját cikk képei
Feist - Feist nyerte a Shortlist díjátFeist - Feist nyerte a Shortlist díjátFeist - Feist nyerte a Shortlist díját