Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/7

Listamustra - Listamustra 2008/7

A januári lazítás, a gyér felhozatal után a zeneipar kezd visszakerülni a régi kerékvágásba. Igaz, ez a heti slágerlisták csúcsán nem nagyon tükröződik, lejjebb viszont igen. A számunkra legfontosabb nyolc összesítés közül mindössze a brit és a német albumeladási rangsor élén találunk újdonságot.

A szigetországban az év első felfedezettjeként ünnepelt Adele, a német piacon a brit Leona Lewis debütált a legmagasabb pozícióban – bár utóbbi nagylemeze csak Németországban számít újdonságnak, odahaza novemberben került a boltokba. A nemzetközi albumlisták tízes mezőnyei hemzsegnek az újdonságoktól: az USA-ban négy, Nagy-Britanniában kettő, Németországban öt új jelzésű korongot találunk a TOP 10-ben. Magyarországon azonban csak egyet.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Basshunter Featuring DJ Mental Theo’s Bazzheadz: Now You’re Gone
Németország – Leona Lewis: Bleeding Love
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Változatlan listavezetők
Az Egyesült Államokban hetedik hete Flo Rida és T-Pain, Nagy-Britanniában negyedik hete Basshunter, Németországban harmadik hete Leona Lewis, Magyarországon összességében negyvenedik hete (!) Ákos uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Alicia Keys: As I Am
Nagy-Britannia – Adele: 19
Németország – Leona Lewis: Spirit
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Újdonságok a tízes mezőnyökben
Az Egyesült Államokban az albumeladási összesítés élére Alicia Keys harmadik stúdiólemeze tért vissza. A tízes mezőnyben négy újdonság szerepel: a progresszív rockot játszó kaliforniai The Mars Volta negyedik stúdióalbuma, a The Bedlam In Goliath, a walesi Bullet For My Valentine második stúdiólemeze, a Scream Aim Fire, a 2008-as Grammy Awards jelöltjeinek válogatáskorongja és a Hannah Montana című Disney-film második részének új albuma. Nagy-Britanniában az első helyre megérkező Adele lemeze mellett az ötödik pozícióban található a másik újdonság, a Bullet For My Valentine albuma. A walesi együttes Németországban a harmadik helyen indít. Az első helyen debütált Leona Lewis korongja mellett a német tízes mezőny további újdonságai: a Dynamite Deluxe nevű hamburgi hiphopcsapat TNT című lemeze, Fler nevű berlini rapper Fremd im Eigenen Land (Ltd.Premium Edt.) című albuma és a Tobias Sammet’s Avantasia nevű német metálzenekar The Scarecrow című korongja. Az utóbbi Magyarországon a tizedik helyre érkezett meg a TOP 10 egyetlen újdonságaként. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/7 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/7