Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A tökéletes Britney (Jegyzet)

Britney Spears - A tökéletes Britney (Jegyzet)

Jó dolog a struccpolitika, olykor én is alkalmazom. Könnyűzenei oldalunkon például egy mondatot sem írtam Britney Spears legutóbbi nagylemezéről. Ha megírnám az igazságot, olvasóink arra gondolnának, a hálószobám falát biztosan a botrányhősnő poszterei díszítik.

Mert az album a maga kategóriájában a legjobb 2007 terméséből. Minden másodperc tökéletes rajta. Ez persze korántsem a főszereplő érdeme. Annyi köze van hozzá, mint nekem az atomfizikához. Na jó, egy picit több, felénekelte az alapot – övé a hang, amit ha lecsupaszítanánk, kis túlzással bármelyikünké lehetne. A stúdióban szakemberek gyúrták énekhanggá. Az is biztos, hogy a tavaly októberben kiadott Blackout című korong Britney pályafutásának csúcslemeze. A nagynevű zenei szakemberek azóta továbbálltak, keresik az új Britneyket, mivel a régi énekesnőként már nem értékesíthető, ennyi volt benne. De még nem használódott el, más iparágak – most leginkább a bulvár – még profitálhatnak belőle. A kilencvenes évek végén kellett egy tinisztár, akit művileg a fellegekbe emeltek, s miután elérte a legmagasabb felhőt, a mélybe lökték. Néhányat még bele is rúgtak, hogy a mélyrepülése is látványos és eladható legyen. A „szenvedő alany” akár ön is lehetne, tisztelt olvasó, manapság ugyanis ideig-óráig bárki alkalmas az énekesi sztárszerepre. Énekhang régen nem kell hozzá, szépség egy ideje nem, csupán némi különlegesség, ami mindnyájunkban ott lapul. A világ könnyűzenéje tele van idegbetegekkel és roncsokkal, javarészt a szerencsére már visszaszorulóban levő tehetségkutató versenyek miatt, amelyek a legtöbb esetben (főleg az olyan kis piacokon, mint a szlovák) a zeneipartól függetlenek. Az itt feltűnt „sztárokat” a zeneipar képtelen eltartani, sőt legtöbbjüket be sem fogadja. Néhányan másutt „érvényesülnek”, például a bulvárban, amely gyorsan kiaknázza a bennük rejlő lehetőségeket, elfogyasztja őket, és utána a munkanélküli sztárok csoportját gyarapítják. Britney azonban nem említhető velük egy lapon, ő valóban sztár, ráadásul óriásként emelkedik ki a mai popmezőnyből. Tökéletes alapanyag. A könnyűzene a futószalagra helyezte, azóta a lehető legtöbben vették ki belőle a részüket. Nem tudni, ma mi volna, ha nem találnak rá. Lehet, hogy példás családanya vagy ugyanolyan cafka, mint most. Amint aláírta első szerződését, mindenről lemondott. Nem csupán a dalait, egész életét mások írják, és úgy, ahogy nekik megfelel, hogy minél több pénzt hozzon a konyhára. És Britney folyamatosan kielégít mindenkit. Közben lassan elhasználódik, és eljön az az idő, amikor már csak a halálából lehet profitálni. Ha arra gondolok, a könnyűzenének most éppen egy halott bálványra van szüksége, nem biztos, hogy megéri 2009-et. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 13. 11:33
Szerintem ez egyáltalán nemi igaz hogy nincs hangja mert biztos nem halltottátok azt az egy kát számot amit én mert ott nagyon szép hangja. Sajnos szerintem sem valóban nem Ő akart sztár lenni az Anyukája befolyásolta a menedzsre Most kezd rendbe jönni Énektanárhoz stúdióba fitneszterembe megy meg ilyesmi. Remélem mostmár nem lesz több botrány. Talán épp ez kellet ahhoz megtalálja Önmagát. vagy iylesmi. Na ennyi..
Vendég 2008. 07. 13. 13:19
Britney nagyon tehetséges sztár,igaz voltak vele gondok,de kezd magához térni!CSak hinni kell benne,szurkolni és türelmesen várni.:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A tökéletes Britney (Jegyzet) cikk képei
Britney Spears - A tökéletes Britney (Jegyzet)Britney Spears - A tökéletes Britney (Jegyzet)