Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/8

Listamustra - Listamustra 2008/8

Az Egyesült Államokban Flo Rida és T-Pain leelőzte 2007 rekordereit. Slágerük, a Low nyolcadik hete uralja a Billboard magazin kislemezlistáját. Tavaly a legtovább, hét hétig Rihanna és Jay-Z dala, az Umbrella, valamint Soulja Boy Tellem felvétele, a Crank That (Soulja Boy) vezetett – az utóbbi egy hét megszakítással.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Basshunter Featuring DJ Mental Theo’s Bazzheadz: Now You’re Gone
Németország – Leona Lewis: Bleeding Love
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Reklámnak köszönhető áttörés
Az Egyesült Államokban a nyolcadik hete vezető Flo Rida és T-Pain trónolását ketten is veszélyeztetik. Második hete szerepel az ezüstérmes pozícióban Chris Brown az amerikai piacon tavaly novemberben megjelent Exclusive című albumának harmadikként maxi CD-re kimásolt dala, a With You. Szintén második hete található a harmadik helyen a barbadosi Rihanna tavaly májusban kiadott Good Girl Gone Bad című nagylemezének negyedik amerikai slágere, a Don’t Stop The Music. A múlt héten a New Soul című szerzeménnyel a kilencedik helyen debütált Yael Naim a hetedikre lépett elő. A felvétel a Párizsban született, izraeli származású énekesnő tavalyi albumáról származik, amerikai sikerét egy reklámnak köszönheti, ami zenéjéül választotta.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Jack Johnson: Sleep Through The Static
Nagy-Britannia – Jack Johnson: Sleep Through The Static
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Közel volt a tripla siker
Jack Johnsonnak majdnem összejött a tripla siker. Ötödik stúdióalbuma az USA-ban és Nagy-Britanniában az első, Németországban a második helyre érkezett meg. A német piacon a múlt héten az első helyen debütált londoni Leona Lewis nagylemeze, a Spirit a negyedik pozícióba hátrált, és a szintén londoni Amy Winehouse második korongja került vissza az élre. Magyarországon változatlanul Kasza Tibor szólóanyaga a listavezető. Az amerikai tízes mezőnyben Jack Johnson albuma mellett további három újdonság szerepel. A másodikon a Missouri Államból származó Sheryl Crow kilencedik lemeze, a Detours, a negyediken a New York-i Lenny Kravitz ugyancsak kilencedik albuma, az It Is Time For A Love Revolution nyitott (Nagy-Britanniában meglepetésre csak a negyvenkettedik helyet szerezte meg, Németországban a harmadikat), és a nyolcadikon a kanadai k.d. lang tizennegyedik korongja, a Watershed indít. Nagy-Britanniában Jack Johnson mellett a TOP 10 másik két belépője a Hot Chip nevű londoni elektropopformáció harmadik nagylemeze, a Made In The Dark a negyedikre, a szigetországban csak a múlt héten kiadott Mary J. Blige-album, a Growing Pains a hatodik helyre iratkozott fel. Németországban Jack Johnson és Lenny Kravitz mellett a TOP 10 harmadik újdonsága, az Iron Maiden DVD szettje, a Live After Death a tizedik pozícióba érkezett meg. Magyarországon nincs újdonság a TOP 10-ben, sőt a negyvenes mezőnyben sincs. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 14. 14:47
Nagyn jo szam Flo ridatol a Low en eletembe ilyen jo szamot nem hallotam.
Vendég 2008. 08. 23. 21:10
Naon jo szam es az uj szam Timbalandal az meg jobb naon jo rem h meg sok ien jo szama lex!!!!!!!!!!
Vendég 2008. 08. 23. 21:10
Naon jo szam es az uj szam Timbalandal az meg jobb naon jo rem h meg sok ien jo szama lex!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/8 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/8