Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Cornelio Tutu Band - Új lemez és turné

Cornelio Tutu Band - Cornelio Tutu Band - Új lemez és turné

Adott egy csapat, kiváló zenészekkel, egy gitárvirtuóz frontemberrel, több éves tapasztalattal, honi és külföldi sikerekkel és egy olyan típusú zenével, amit az igényes hallgató nem tud megunni. A 2004-es Keep Playing után új albumot jelentet meg február végén a Cornelio Tutu Band.

Summertime

A Cornelio Tutu Band dalai belemásznak a hallgató fülébe és ki sem akarnak onnan jönni. Többszöri meghallgatás után is lehet olyan finom részleteket, mozzanatokat találni benne, amelyek újra és újra élvezetessé teszik a csapat felvételeit. És hamarosan új lemezzel jelentkeznek!

Az együttest a zeneszerző, gitáros Cornelio Tutu alapította 2003-ban, miután a magyar pop-rock-jazz élvonalával volt szerencséje együtt dolgozni. Az együttműködések során feltűnt például Somló Tamás, Bornai Tibor, D. Nagy Lajos, Balázs Fecó, Demjén Ferenc mellett is. Aztán eljött a saját csapat alapításának ideje, és nem akármilyen művészeket sikerült összeverbuválnia. A doboknál Csomós Ferenc ül, aki több neves magyar jazz-előadó mellett Pege Aladár együttesében is játszott négy évig. A billentyűs Oláh Zoltán és a basszgitáros Oláh Péter a Trio Accoustic nevű jazz zenekarral már nyolc lemezt készítettek. Perger ’Guszty’ pedig az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai pop-kongás. Ilyen háttérrel és tehetséggel nem is lehetett volna másképp, a Cornelio Tutu Band igazi színfoltja lett hazai zenei életnek. 2004-ben került a boltokba első albumuk „Keep Playing” címmel.

Cornelio Tutu Band - Cornelio Tutu Band - Új lemez és turné

Érett hangzásvilág, megnyugtató, latinos, mindenki számára élvezhető dallamok és mégsem kommersz tömegtermék – ez jellemezte a „Keep Playing” című lemezt. A siker nem is maradt el. Az azóta eltelt közel négy év mozgalmasan telt a Cornelio Tutu Band háza táján. Sikeres szereplés hazai és külföldi jazz-fesztiválokon, rengeteg önálló koncert, és ez még nem minden, több hazai rádió is rotációban játszotta dalaikat. Az együttest külföldön is elismerte a szakma, csak egy idézet egy az Egyesült Államokban megjelent kritikából: „Tutu stílusa a nagy magyar gitárosra, Szabó Gáborra emlékeztet… A Keep Playing egy nagyszerű debütáló album. Kiegyensúlyozott, őszinte és hittel teli, meggyőző. Reméljük, az elkövetkezőkben mindezek a tulajdonságok még inkább kibontakoznak majd… Mindezek miatt minden jót jósolunk ennek a tehetséges és ígéretes gitárosnak.” - Randy McElligott, www.jazzreview.com .

Ennél jobb ajánlat nem is kell a Cornelio Tutu Band új lemezéhez, ami a napokban kerül a boltok polcaira. A korong dalainak rögzítése tavaly decemberben kezdődött, és akinek az első tetszett az nem fog csalódni ebben sem. Sőt…
A megjelenéshez kapcsolódóan az együttes országjáró lemezbemutató turnéra készül. Az elkövetkezendő hetekben a következő helyeken és időpontokban találkozhatunk velük személyesen:

Pécs - Február 26.
Szeged - Február 27.
Székesfehérvár - Február 28.
Veszprém - Március 3.
Eger - Március 4.
Budapest (A38) - Március 5.
Miskolc - Március 8.

Laci

2008. 02. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laci 2008. 02. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 03. 17. 9:09
Szuper!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cornelio Tutu Band - Új lemez és turné cikk képei
Cornelio Tutu Band - Cornelio Tutu Band - Új lemez és turnéCornelio Tutu Band - Cornelio Tutu Band - Új lemez és turné