Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három zenekar duplája a BRIT Awardson

BRIT Awards - Három zenekar duplája a BRIT Awardson

Akárcsak tavaly, idén is tizenhárom kategóriában találtak gazdára az elismerések a legfontosabb brit zenei díjkiosztón, a londoni Earls Courtban szerdán megrendezett BRIT Awardson. A díjak összetételében egy változás történt: „A legjobb nemzetközi újonc” kategória helyett „A kritikusok díját” ítélték oda, amit 2008 első felfedezettje, Adele kapott. A győzteseket több száz szakember: újságírók, lemezlovasok, zenei producerek és koncertszervezők választották ki a január 14-én nyilvánosságra hozott jelöltlistáról.

Az egyik díjazott nevét szokás szerint már januárban, a jelöltek névsorával együtt nyilvánosságra hozták: Életműdíjban ezúttal Paul McCartney részesült – a hivatalos indoklás szerint nemcsak zenei tevékenysége, hanem jótékonysági munkája elismeréséül is.

Hárman voltak érintettek négy kategóriában: Leona Lewis, Mika és a Take That. Gary Barlowék tavaly „A legjobb brit kislemez” kategóriában a Patience című slágerrel nyertek, idén a Shine cíművel vitték el a trófeát. A fiúkvartett ezen kívül megkapta a legjobb brit koncertzenekarnak járó díjat is. Leona Lewis, aki 2006 decemberében megnyerte a The X Factor című zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatát, meglepetésre üres kézzel távozott a gáláról. A tavalyi év legnagyobb felfedezettje, Mika is csak egy díjat zsebelt be, „A legjobb brit újonc” kategóriában diadalmaskodott.

BRIT Awards - Három zenekar duplája a BRIT Awardson

A három jelölést szerzett Arctic Monkeys két díjat vihetett haza, ugyanabban a két kategóriában nyert, amelyekben tavaly. 2007-ben a sheffieldi együttest hirdették ki a legjobb brit zenekarnak, és a Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not című nagylemeze győzött „A legjobb brit album” kategóriában. Idén is Alex Turner együttese lett a legjobb brit zenekar, a második, Favourite Worst Nightmare című nagylemeze pedig „A legjobb brit album” kategóriában nyert. A harmadik duplázó együttes a Dave Grohl vezette seattle-i Foo Fighters.
A díjkiosztón megjelent a február 10-i Grammy Awardson öt aranygramofont kapott Amy Winehouse is. Mark Ronson dalát, a Valerie címűt énekelte (ezt közösen jegyzik), és a Love Is A Losing Game című felvételét is előadta. A gála legkiemelkedőbb produkciója Rihanna és a Klaxons fellépése volt. Az énekesnő megaslágerét, az Umbrellát adták elő, amelybe az együttes beleszőtte a Golden Skans című szerzeményét. (Új Szó)

BRIT Awards 2008
A legjobb brit női előadó – Kate Nash
A legjobb brit férfi előadó – Mark Ronson
A legjobb brit zenekar – Arctic Monkeys
A legjobb brit album – Arctic Monkeys: Favourite Worst Nightmare
A legjobb brit kislemez – Take That: Shine
A legjobb brit koncertzenekar – Take That
A legjobb brit újonc – Mika
A legjobb nemzetközi női előadó – Kylie Minogue
A legjobb nemzetközi férfi előadó – Kanye West
A legjobb nemzetközi zenekar – Foo Fighters
A legjobb nemzetközi album – Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience & Grace
A kritikusok díja – Adele
Életműdíj – Paul McCartney

Puha József

2008. 02. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 26. 18:33
"MMR, Lendva" "Forrás: Sztárfigyelő" 2008.02.26. 18,27ó. ;-)
Vendég 2008. 02. 26. 18:55
...MA CSUPÁN "FELESBE, SZÓDÁVAL"? ... ;-) (18,41 Ó.)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Három zenekar duplája a BRIT Awardson cikk képei
BRIT Awards - Három zenekar duplája a BRIT AwardsonBRIT Awards - Három zenekar duplája a BRIT Awardson