Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jack Johnson, a szörfös sztárénekes

Jack Johnson - Jack Johnson, a szörfös sztárénekes

Majdnem összejött a legnagyobb bravúr! Ahogy várható volt, Jack Johnson ötödik stúdiólemeze, a Sleep Through The Static az Egyesült Államokban az eladási lista élére érkezett meg. A korong kisebb meglepetésre Nagy-Britanniában is a csúcson debütált. A német eladási rangsorban nagy meglepetésre Amy Winehouse mögött az ezüstérmes pozíciót szerezte meg.

A Hawaiihoz tartozó Oahu szigetén 1975. május 18-án született Jack Johnson – saját elmondása szerint – szinte egy időben tanult meg járni és szörfözni. Filmes tanulmányai befejeztével 2000-ben szörfös barátaival elkészítette a Thicker Than Water című filmet. Zenei karrierje azzal indult, hogy haverja, Garrett Dutton (G. Love) együttese, a G. Love & Special Sauce albumára felénekelt egy felvételt, amelyet több amerikai rádióállomás is műsorra tűzött. A magát többnyire akusztikus gitáron kísérő énekes–dalszerző első nagylemeze Brushfire Fairytales címmel 2001 februárjában került a boltokba, amit 2003 májusában az On And On című követett. 2005 márciusában adta ki harmadik albumát, a bluesos, funkos stílusú, romantikus szerzeményeket felvonultató In Between Dreams címűt. Stúdiómunkálatai Hawaiion és Los Angelesben zajlottak a korábban a Beastie Boysal is dolgozó Mario Caldato Jr. producer irányítása mellett. Az énekes az USA eladási összesítését először a negyedik, 2006 februárjában megjelent rajzfilmzenei korongjával, a Sing-A-Longs And Lullabies For The Film Curious George cíművel vezette. (Rajzfilm zenéje ezt megelőzően 1995-ben volt listavezető az amerikai rangsorban, a Pocahontasé.) Az anyagot barátai, többek között Matt Costa, Zach Gill, Ben Harper és G. Love közreműködésével készítette el. Curious George egy kíváncsi kismajom, akivel a közönség 1941-ben találkozhatott először könyv formájában. Kalandjaiból tavalyelőtt egész estés rajzfilm készült. A leírtak ismeretében meglepetés volt Jack Johnson jelölése (a győzelme már kevésbé) a 2006-os BRIT Awardson „A legjobb nemzetközi újonc” kategóriában. A britek kicsit elkéstek a díjjal.

Jack Johnson - Jack Johnson, a szörfös sztárénekes

Az énekes ötödik nagylemeze, a Sleep Through The Static az előző albumaival összehasonlítva több elektronikus gitárt használ. Vérbeli szörfös és nagy környezetvédő lévén a dalaiban többi közt a környezetvédelem fontosságára is kitér. Összességében napsütötte, reggae-elemekkel bővített lemezzel rukkolt elő. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 26. 18:24
"MMR, Lendva" "Forrás: Sztárfigyelő" 2008.02.26. 18,23 ó. ;-)
Vendég 2008. 03. 28. 19:35
Tetszik hogy sokmindenre kitér.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jack Johnson, a szörfös sztárénekes cikk képei
Jack Johnson - Jack Johnson, a szörfös sztárénekesJack Johnson - Jack Johnson, a szörfös sztárénekes