Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/9

Listamustra - Listamustra 2008/9

Ahogy várható volt, a Grammy Awards átszerkesztette az amerikai lemezeladási listát. A hat jelölésből ötöt díjra váltó Amy Winehouse korongja, a Back To Black a 24. helyről a másodikra lépett elő. „Az év albuma” és „A legjobb dzsesszalbum” kategóriákban diadalmaskodó Herbie Hancock díjazott nagylemeze, a River: The Joni Letters a múlt heti 159. pozícióját az ötödikre cserélte fel.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Duffy: Mercy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Amy Winehouse újabb trónkövetelője
Az Egyesült Államokban kilencedik hete Flo Rida és T-Pain slágere, Magyarországon 42. hete Ákos maxija uralja a mezőnyt. Nagy-Britanniában Basshunter svéd énekes–producer legyőzőre talált, öt hétig trónolt. Adele után idén már a második olyan énekesnő robbant be az élvonalba, akit Amy Winehouse (sokadik) trónkövetelőjének tartanak. Az 1988. május 5-én született londoni Adele a soulos, dzsesszes zenéjével egyelőre csak az angol nyelvterületen hódít, és nálunk valószínűleg nem is verbuvál népesebb rajongótábort, a másik énekesnő, az 1984. június 1-jén született walesi Duffy viszont bizonyára a környékünkön is népszerű lesz. Mercy című felvétele maxi CD-n csak ma jelent meg, ám az internetes letöltéseknek köszönhetően már a múlt héten elfoglalta a brit kislemezlista csúcsát. Németországban Leona Lewis slágere, a Bleeding Love négy hétig vezetett, a héten Schnuffel nyulacska dala iratkozott fel az összesítés élére.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Jack Johnson: Sleep Through The Static
Nagy-Britannia – Jack Johnson: Sleep Through The Static
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

A Grammy Awards jótékony hatása
Az albumlisták csúcsán sehol sem történt változás. A Grammy Awardson díjazott korongok iránt az USA-ban értelemszerűen megnőtt a kereslet. A brit összesítés tízes mezőnyében három újdonság található: a harmadikon Michael Jackson Thriller című nagylemezének újrakiadása, az ötödiken Morrissey karrierösszegző válogatása, a tizediken a One Night Only nevű öttagú angol indie-rock zenekar első albuma, a Started A Fire debütált. Németországban Jacko lemeze az ezüstérmes pozícióban nyitott, ezen kívül még egy új belépőt találtunk a tízes mezőnyben, a Simple Plan nevű kanadai poppunk együttes harmadik stúdióalbumát a tizedik helyen. Magyarországon Lenny Kravitz kilencedik lemeze, az It Is Time For A Love Revolution a 27., a második Gumimaci-korong a 38., Jacko lemeze a negyvenedik helyre érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2008. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/9 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/9