Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Metalchamp 2008, a jövő bajnokai

Metalchamp - Metalchamp 2008, a jövő bajnokai

A Metalchamp a rock/metal műfaj egyik legjelentősebb európai tehetségkutató versenye, amely 2008-ban osztrák, magyar, olasz, cseh és szlovák zenekarok részvételével zajlik le.

Már elkezdődött a jelentkezési időszak az idei Metalchamp-re! A megmérettetésre vágyó zenekarok 2008. április 4-ig regisztrálhatnak.

Az idei Metalchamp keretében 2 magyarországi döntőt rendeznek a szervezők, és innen összesen 2 zenekar jut tovább a verseny nemzetközi szakaszába. A rendezvény lebonyolítása fesztivál rendszerű lesz, a várható közönség létszáma alkalmanként 400-500 fő.

A verseny különlegessége nemcsak az, hogy kimondottan a rockzenére helyezi a hangsúlyt, ami önmagában is egyedülálló, de az alapvető koncepciója is kiemeli a hagyományos tehetségkutatók köréből. A fellépő zenekaroknak ugyanis néhány saját darab eljátszása mellett egyedi feldolgozásokat kell készíteniük egy előre megadott számlistáról választva. Ez egyfelől a közönség számára is sokkal vonzóbbá teszi az eseményt, másrészt azt is jelenti, hogy a versenyen indulók potenciális köre jóval szélesebb, mint egy pusztán amatőrökre építő tehetségkutatóé, hiszen a feldolgozások megírása a profiknak is izgalmas kihívás.

A nemzetközi középdöntő és döntő önmagában is olyan külföldi fellépési lehetőségeket biztosít, ami az ismertebb zenekaroknak is vonzó (és másképp nagyrészt elérhetetlen), a nemzetközi nyertes díjazása pedig európai szinten is kiemelkedő.

A hazai döntők időpontjai és helyszíne:
2008. május 18. és 25. - A38 hajó

További információ és a jelentkezés felételei a Metalchamp oldalán található.

Gab

2008. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Metalchamp 2008, a jövő bajnokai cikk képei
Metalchamp - Metalchamp 2008, a jövő bajnokai