Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellen

Pearl Jam - A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellen

Egy új, háborúellenes amerikai dokumentumfilmhez készít betétdalokat a Pearl Jam, a „Főnök” Bruce Springsteen, és Neil Young. A film - a Body of War - hamarosan a mozikban és a hozzá tartozó albumra sem kell sokat várni, 30 dal egy csapatnyi kiváló zenésztől!

A Pearl Jam, Bruce Springsteen, és Neil Young együtt dolgozik, azon a lemezen, ami egy új dokumentumfilm zenéit gyűjti össze. A háborúellenes film és annak betétdalai egy amerikai katonáról szólnak, aki Irakban sérült meg.

A 30 dalos, dupla lemezes album, a „Body of War: Songs That Inspired an Iraq War Veteran" március 18-án jelenik meg a Warner gondozásában. A lemezből befolyó összeggel egy az Iraki veteránokat támogató és a háborút ellenző alapítványt támogatnak a készítők.

Pearl Jam - A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellen

A Body of War című filmet először a Torontói Filmfesztiválon láthatta a közönség még 2007 szeptemberében, ám a mozikban csak idén március 13-tól lehet megtekinteni és várhatóan Európában is műsorra tűzik majd. A történet középpontjában Thomas Young, egy amerikai katona áll, aki az Iraki háború során megsérült és lebénult. A filmet Phil Donahue és Ellen Spiro jegyzi rendezőként.

A dalok többségét Eddie Vedder, a Pearl Jam frontembere írta, ilyen például a „No more”, ami kifejezetten a film kedvéért készült. Maradva még a Pearl Jamnél, a lemezen helyet kapott még az általuk feldolgozott Bob Dylan dal, a „Masters of war” élő verziója is.

Bruce Springsteen a „Devils & Dust” című szerzeményben tűnik fel, míg Niel Young-ot a „The Restless Consumer”-ben hallhatjuk. A lemezen közreműködik még Tori Amos, Serj Tankian a System of a Down-ból és a Public Enemy is.

A film hivatalos honlapján már most meghallgathatjuk Vedder dalát a „No more”-t, sőt a youtube külön oldalt állított össze a filmnek, ahol a trailer mellett sok érdekességet találhatunk a dokumentumfilm elkészültéről és az albumon szereplő zenészekről is.

Laci

2008. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laci 2008. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 03. 04. 18:26
momoro, 2008. 03. 04. 18,23 o. "sztarfigyelo"-t figyelo... ;-)
Vendég 2008. 03. 04. 18:41
sztarfigyelo : az "est.hu"-n nincsen hsz. hely... (a tovabbiakhoz) itt pedig megint karakter balhe van? :-(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellen cikk képei
Pearl Jam - A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellenPearl Jam - A Pearl Jam, Bruce Springsteen és Neil Young a háború ellen