Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: 40-es tervek

Ákos - Ákos: 40-es tervek

Ákos idén tavasszal tölti be negyvenedik életévét, melynek kapcsán számos meglepetéssel készül. Áprilisban kerül a boltok polcaira a régóta készülő Krúdy-hangoskönyve, pontosan a születésnapján – április 6-án – pedig egy új Ákos-dal debütál: a Negyven címre keresztelt önironikus szerzemény ingyen letölthető lesz honlapjáról. Ősztől pedig újra turnézik, szeptember végétől indul a jubileumi koncertsorozat.

Ákos pályafutása során már megszokhattuk, hogy rendszeresen születésnapja körül – áprilisban – jelentkezik valamilyen újdonsággal. Idén is hasonlóan eköré a dátum köré tervez több meglepetést is, melynek fő apropója maga a kerek évszám, mivel Ákos április 6-án tölti be 40. életévét. Régóta dédelgetett álma egy Krúdy Gyula novelláiból összeállított hangoskönyv, ami hosszas előkészületek után április 11-én napvilágot láthat. A novellákat maga válogatta és olvassa fel, de komoly segítséget kapott Szigethy Gábor irodalomtörténésztől, aki több színészlegendáról írt már könyvet, így Latinovits Zoltán, Ruttkai Éva életéről vagy épp Madách Imre munkásságáról. A kiadvány a Kaland a régi királlyal címet kapta: 150 percnyi felvételt tartalmaz a dupla korong, a novellák közötti rövid zenei átvezetőket szintén Ákos komponálta és játszotta fel az Andante Borpatika 75 éves pianínóján. A hangoskönyv külcsínje is a századfordulót idézi majd, egy korabeli táncrendhez hasonlatos borítóra számíthatunk.

Ákos - Ákos: 40-es tervek

A hangoskönyv mellett egy vadonatúj szerzeményt is a kerek születésnapra időzít: április 6-tól lehet majd honlapjáról és még számos helyről letölteni a Negyven című - állítólag önironikus hangvételű – számot. A dal teljesen ingyenes lesz, de a tervek szerint maxin is ki fogják hozni pár remix társaságában. Az új dal egyben felvezetője lesz az idei jubileumi évnek, melyre Ákos egy exkluzív koncertsorozatot tervez. Ha minden igaz, szeptember 20. magasságában indul útnak az Ákos 40 turné, melynek első hivatalos dátumait heteken belül nyilvánosságra hozzák.

fkriszta

2008. 03. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 03. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 03. 11. 18:29
MMR, Lendva, "Sztarfigyelo" 2008.03.11. 18,26 ó. "4. tétel";-) ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: 40-es tervek cikk képei
Ákos - Ákos: 40-es tervekÁkos - Ákos: 40-es tervekÁkos - Ákos: 40-es tervek