Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Rock ’n’ Roll királyára emlékeznek Berlinben

Elvis Presley - A Rock ’n’ Roll királyára emlékeznek Berlinben

„ Sergeant Elvis Presley in Deutschland 1958-1960” címmel indul az egyik berlini múzeumban egy különkiállítás, melynek keretében az egykori híresség katonai múltját mutatják be. Éppen ötvenedik éve, hogy a rock ’n1 roll sztár elkezdte katonai szolgálatát Németországban.

Elvis 1958. október elsején öltötte magára az egyenruhát, miután 1299 társával együtt érkezett az amerikai haditengerészet egyik szállítmányával a bremerhaveni kikötőbe. Az Északi –tenger partjától aztán a hadsereg egyik katonai vonatával jutottak a Frankfurttól északra fekvő Freidbergbe, ahol felderítő szakaszvezetőjévé képezték ki a fiatal énekest.
A kiállítás a rendelkezésre álló adatok alapján az elhunyt sztár kiképzését, a manővereit és a napi eredményeit dolgozza fel abból a szempontból, ahogy azt a többi amerikai katona átélte. Ebből kifolyólag a kiállítás egyedülálló helyzetekben mutatja a világhírű énekest. A rajongók állandóan figyelemmel kísérték Elvis életét, aki mindig figyelt arra, hogy ugyanannyi legyen a tennivalója, mint a többi amerikai katonának. Szinte üldözték a sztárt egy-egy autogrammért. Elvis 1960 márciusában visszatért az Egyesült Államokba, és egy filmmel, a Katonablues-zal folytatta a karrierét, ami jórészt németországi tapasztalatairól szól. A kiállítás majd ezzel az alkotással zárul.

Ani

2008. 03. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ani 2008. 03. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 07. 17:29
Nekem egykicsit megrázzó a történet,de nagyon érdekes sőt izgalmas!! Az én apukám is énekel egy Elvis Presley számot és nagyon sok sikert ért már el!! Na és persze így lett az én nevem is Wolf Priszcilla
Vendég 2009. 08. 11. 16:51
LoL

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Rock ’n’ Roll királyára emlékeznek Berlinben cikk képei
Elvis Presley - A Rock ’n’ Roll királyára emlékeznek BerlinbenElvis Presley - A Rock ’n’ Roll királyára emlékeznek Berlinben