Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/10

Listamustra - Listamustra 2008/10

A hét meglepetését Szulák Andrea szolgáltatta, akinek átdolgozásokat felvonultató Boldogság, gyere haza című nagylemeze az elmúlt három hétben nem szerepelt a magyar albumeladási lista negyvenes mezőnyében, és a héten az első helyre (!) tért vissza. Ebből a „bravúrból” az következik, hogy az elmúlt napokban még a szokásosnál is kevesebb hanghordozót értékesítettek a magyar piacon, a korong mostani sikere, „újjáéledése” ugyanis semmilyen apropóhoz sem köthető.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low
Nagy-Britannia – Duffy: Mercy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Változatlan a kislemezlisták csúcsa
Az amerikai Billboard magazin száz dalt rangsoroló kislemezlistáját tizedik hete Flo Rida és T-Pain slágere uralja. Legutóbb Beyoncé dala, az Irreplaceable vezetett tíz hétig, 2006. december 16-ától 2007. február 24-ig. Ahogy várható volt, Nagy-Britanniában Duffy megőrizte első helyét pályafutásának második, Mercy című felvételével, és a következő két-három hétre is borítékolhatjuk az 1984. június 1-jén született walesi énekesnőnek a listaelsőséget, hiszen dala maxi CD-n csak múlt hétfőn került a boltokba. Tehát mostantól a fizikai eladások is beleszámítódnak a helyezésébe – eddig kizárólag a letöltéseknek köszönhette vezető pozícióját. Németországban második hete Schnuffel nyuszika, Magyarországon összességében 43. hete Ákos maxi CD-je a listavezető.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Jack Johnson: Sleep Through The Static
Nagy-Britannia – The Feeling: Join With Us
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Szulák Andrea: Boldogság, gyere haza

Szulák Andrea meglepő „bravúrja”
Az Egyesült Államokban harmadik hete Jack Johnson, Németországban összességében hetedik hete Amy Winehouse albuma a legkelendőbb hanghordozó. Nagy-Britanniában a The Feeling második nagylemeze iratkozott fel az első helyre. Az USA tízes mezőnyében két újdonságot találunk: a negyedik helyen a Kidz Bop 13. része nyitott (a sorozat kiadványain napjaink slágereit gyerekek tolmácsolásában halljuk), a nyolcadikon pedig a Louisiana Államból származó Chris Cagle countryénekes negyedik albuma, a My Life’s Been A Country Song debütált. Nagy-Britanniában a The Feeling mellett a TOP 10 második újdonságával Jonathan Ansell szolgál, Tenor At The Movies című korongja a kilencedik helyre érkezett meg. A német eladási rangsor tízes mezőnyében egy új belépő szerepel: a Wise Guys nevű hazai a capella popzenekar Frei! című nagylemeze az ezüstérmes pozícióba iratkozott fel. A magyar albumeladási lista negyvenes mezőnye mentes az újdonságoktól. Az első helyre óriási meglepetésre Szulák Andrea tizennégy régi sláger átdolgozását felvonultató lemeze tért vissza, amely korábban tíz hétig szerepelt az összesítésen, csúcspozíciója a 12. hely volt. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/10 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/10