Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Célegyenesben a Coldplay

Coldplay - Célegyenesben a Coldplay

A Coldplay legutóbb az év első heteiben, az EMI lemezkiadó kálváriájának kicsúcsosodásakor szerepelt a zenei híradásokban – a rollingstone.com világgá kürtölte, hogy több neves együttes és előadó után még idén a britek vezető zenekara is távozik a multinacionális cégtől, mivel kapcsolatuk megromlott.

A napokban kiderült, hogy a hír kacsa volt. Az EMI illetékesei ugyan már a kirobbanáskor cáfolták, mondván, sziklaszilárd a kapcsolatuk, de a közvélemény nem nagyon hitt nekik. A Coldplayt már csak két albumra szóló szerződés köti a kiadóhoz, s az említett zenei portál arról értesült, hogy az együttes idén megjelenő negyedik stúdiólemeze után gyorsan piacra dob egy válogatáskorongot, és búcsút int az EMI-nak. „Amikor az ügy kirobbant, mi a stúdióban dolgoztunk. Szerettünk volna ebből kimaradni, ezért figyelmen kívül hagytuk a felröppent híresztelést, aminek nincs valós alapja. A jövőre vonatkozólag óriási terveink vannak a céggel” – nyilatkozta a minap a zenekar menedzsere, Dave Holmes a Billboard magazin portáljának.

Coldplay - Célegyenesben a Coldplay

A Chris Martin énekes vezette Coldplay jelenleg egy londoni stúdióban az utolsó simításokat végzi a nyári fesztiválszezon kezdetén boltokba kerülő negyedik stúdióalbumán, amely néhány bennfentes szerint Prospekt címmel lát napvilágot, ezt azonban egyelőre senki sem erősítette meg. „Már majdnem készen vagyunk vele. Az anyag a végső keverési fázisban van” – mondta Holmes. A nagylemezről mindössze annyi tudható, hogy Brian Eno és Markus Dravs producerek irányítása mellett készül, és Chris korábbi elmondása szerint kísérletező jellegű lesz, az együttestől eddig idegen stílusirányzatok is felbukkannak rajta. A Coldplay 2006 novembere óta dolgozik az új dalokon, a zenészek csupán tavaly kora tavasszal hagytak ki pár hetet, amikor pályafutásuk során először Dél-Amerikában koncerteztek.

Az album megjelenését követően a fiúk azonnal turnéra indulnak. A nyári hónapokban Észak-Amerikában és Európában lépnek fel. Paul Normandale világosító-rendezőt szerződtették a koncertek látványvilágának kidolgozására. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
lovebaby 2008. 03. 28. 4:35
HELLO My name is miss gift i saw your profile today atwww.music.hu and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address(giftsiako_2008@yahoo.com) I believe we can move from here! I am waiting for your mail to my email address above. miss gift (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Célegyenesben a Coldplay cikk képei
Coldplay - Célegyenesben a ColdplayColdplay - Célegyenesben a Coldplay