Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/11

Listamustra - Listamustra 2008/11

Furcsa dolgok történnek a magyar zenepiacon. Szulák Andrea a múlt héten három hét kihagyás után az albumeladási lista első helyére (!) visszatért, átdolgozásokat felvonultató Boldogság, gyere haza című nagylemeze a héten az élről a 35. pozícióba hátrált. A múlt heti listavezetés vagy a minimális albumforgalommal magyarázható, vagy a boltok egyszerre töltötték fel készleteiket, s ez beleszámítódott a helyezésbe.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Usher Featuring Young Jeezy: Love In This Club
Nagy-Britannia – Duffy: Mercy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Usher visszatért, és a csúcsra tört
Az Egyesült Államokban az utóbbi évek legsikeresebb hanghordozója Usher 2004 márciusában kiadott Confessions című albuma, amelyből odaát eddig kilenc és fél milliót értékesítettek, és Európában is közel hatmillió kelt el belőle. Az 1978. október 14-én született dallasi r&b-énekes hatodik lemeze a tervek szerint júniusban kerül a boltokba Here I Stand címmel. A korong előhírnöke, a Young Jeezy közreműködésével rögzített Love In This Club című felvétel a héten a Billboard magazin kislemezlistáján az 51. helyről az élre ugrott. Ez Usher nyolcadik hazai listavezető slágere. Nagy-Britanniában harmadik hete a huszonnegyedik életévében járó, 2003-ban egy walesi tehetségkutató műsorban feltűnt, ott második helyezést elért Duffy vezet. Németországban harmadik hete Schnuffel, Magyarországon összességében 44. hete Ákos maxi CD-je uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Janet: Discipline
Nagy-Britannia – Amy Winehouse: Back To Black (The Deluxe Edition)
Németország – Schiller: Sehnsucht
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Janet rajongóinak amerikai rohama
Az elmúlt évek legnagyobb zenei baklövése Janet Jackson emlékezetes „mellmutogatós” fellépése volt. Az énekesnő ezt követően pillanatok alatt kiszorult az élvonalból. Az előző, 2006 szeptemberében megjelent 20 Y.O. című albumából 1,2 millió fogyott el, ami korábbi eladásaihoz viszonyítva bukásnak számít. Discipline című tizedik stúdiólemeze a héten az amerikai eladási lista csúcsára iratkozott fel. A szép eredmény a hűséges rajongóknak köszönhető, akik megrohamozták a boltokat, hogy minél gyorsabban beszerezzék a korongot. Az USA-ban 181 452 példányt értékesítettek belőle a megjelenés hetében, s közben biztosra vehető, hogy a jövő héten máris mélyrepülésbe kezd. Janet az újdonságával Nagy-Britanniában csak a 63. helyet szerezte meg – érdekes mód tavalyelőtti albumának is ez volt a csúcspozíciója a szigetországban. Az amerikai eladási rangsor ezüstérmes helyén az 1971. február 26-án született Erykah Badu ötödik nagylemeze, a New Amerykah Part One (4th World War) kezdett. Nagy-Britanniában a BRIT Awards utóhatásaként Amy Winehouse második albumának dupla változatából vásárolták a legtöbbet. Németországban az elektronikus zenét játszó hazai Schiller nevű egyszemélyes formáció lemeze nyitott az eladási rangsor élén, Magyarországon pedig a crystalos Kasza Tibor szólóalbuma került vissza a csúcsra, amely egy hét megszakítással hatodik hete vezet. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
lovebaby 2008. 03. 28. 4:23
HELLO My name is miss gift i saw your profile today atwww.music.hu and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address(giftsiako_2008@yahoo.com) I believe we can move from here! I am waiting for your mail to my email address above. miss gift (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/11 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/11