Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzene

Nine Inch Nails - Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzene

A Radiohead tavaly októberi újítása, hogy In Rainbows című nagylemezét először az interneten letölthető formátumban kínálta, a zenésztársakat is megihlette. Mint ismert, a vásárló dönthette el, mennyit fizet érte, de akár ingyen is hozzájuthatott. Trent Reznor már novemberben tesztelte az oxfordi zenekar módszerét.

A clevelandi Nine Inch Nails énekese dalszerző-producerként működött közre Saul Williams rapper The Inevitable Rise And Liberation Of NiggyTardust! című albumán, amelyet saját kiadója gondoz. Kipróbálta, mi történik, ha a világhálón kínálják. Az érdeklődők választhatnak: ingyen is hozzájuthatnak, a jobb minőségű fájlokért azonban összesen öt dollárt kell fizetniük. Január elejéig a vásárlók közül csak minden ötödik fizetett a dalokért, ami Reznor szerint csalódás. Most mégis tovább kísérletezik, együttese is hasonló értékesítési módszerhez folyamodott. A Nine Inch Nails harminchat dalos instrumentális lemezt készített Ghost I-IV címmel. A korong első kilenc szerzeménye ingyenesen letölthető a világhálóról, aki viszont a teljes kollekciót szeretné beszerezni, annak legalább öt dollárt kell kifizetnie. Az album több változatban is beszerezhető: a legolcsóbb verzió öt dollárba kerül, ezért a vásárló letöltheti a harminchat felvételt bármely általa kedvelt formátumban, és egy negyvenoldalas pdf-formátumú könyvet is kap hozzá. A tízdolláros csomaghoz az azonnali letöltések mellé dupla CD jár, amit a fizikai megjelenés után postáznak a vásárlónak. A hetvenöt dolláros változat a dupla CD mellett egy DVD-vel, egy keménykötésű könyvvel és egy blu-ray lemezzel bővül. A korong háromszáz dollárért is előjegyezhető, ez Trent Reznor által dedikált bakelitlemezzel és további extrákkal egészül ki – ebből 2500 számozott példány készül.

Nine Inch Nails - Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzene

A Ghosts I-IV címet viselő, négy kislemezből álló stúdióalbumot a Nine Inch Nails tavaly ősszel tíz hét alatt rögzítette Reznor magánstúdiójában. Az internetes kiadással meg kellett várni, amíg az együttes szerződése lejár a kiadójával. A zenészek elmondása szerint eredetileg egy öt számot tartalmazó EP-ben gondolkodtak, ám a munka eredménye végül a négy részre oszló, harminchat dalt felvonultató Ghosts lett. A teljes anyag a közös improvizációk során született, nem voltak előre lefektetett tervek. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
lovebaby 2008. 03. 28. 4:20
HELLO My name is miss gift i saw your profile today atwww.music.hu and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address(giftsiako_2008@yahoo.com) I believe we can move from here! I am waiting for your mail to my email address above. miss gift (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzene cikk képei
Nine Inch Nails - Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzeneNine Inch Nails - Nine Inch Nails: sokba kerülő ingyenzene