Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Muse már nem tervez több albumot

Muse - A Muse már nem tervez több albumot

A zeneipar átalakulása következtében egyre több zenekar fejében fordul meg, hogy ezentúl más alternatív úton dobja ki legfrissebb zenéit. A Muse például már csak dalokban kíván gondolkodni, így a jövőben főleg maxikat szeretnének kiadni, azt is főleg a Net segítségével.

Még a legsikeresebb előadók, zenekarok is komolyan megsínylik a zeneipar látványos átalakulását, és egyre több banda keresi az alternatív megoldásokat. A brit Muse tagjai például a napokban dobták be, hogy a jövőben már nem albumokban gondolkodnak, hanem inkább pár dalos maxikat adnának ki egy-két havonta. Azt is főleg a Neten.

„Nem hiszem, hogy a következő lemezhez úgy fogunk hozzálátni, hogy készítsünk egy hagyományos értelemben vett lemezt.” – nyilatkozta Matt Bellamy énekes.

Muse - A Muse már nem tervez több albumot

„Például jó ötletnek tartanám, ha mondjuk minden hónapban vagy néhány havonta pár dalt megjelentetnék. Valahogy nagyobb hangsúlya lenne mondjuk egy kislemeznek, és néhány évente a megelőző időszak legjobb dalai közül meg lehetne egy lemez. Kábé úgy nézne ki, hogy pár havonta néhány dalt megjelentetnék, az emberek meg eldöntik, hogy tetszik vagy nem nekik.” – fűzte hozzá.

Pedig, ha van olyan csapat, akinek igazándiból nincs mitől félnie lemezeladás-ügyileg, az pont a Muse. Legutóbbi 2006-os Black Holes & Revelations című nagylemezük nemcsak a szakma elismerését vívta ki, - egy Mercury-díjra jelölték őket ennek kapcsán, valamint a brit NME magazin éves százas lemezlistájának 3. helyét szerezte meg a lemez - , hanem komoly példányszámban is gazdára talált. Csak az európai kontinensen 1 millió kelt el belőle, de az Egyesült Államokban is komoly sikert aratott, a Billboard 200-as eladási listájának 9. helyét szerezte meg.

2008. 03. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 03. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Duke 2008. 03. 20. 14:27
Mostanság tényleg többet ér, ha új számot ad ki egy együttes, mint új albumot, mert a hagyományos lemezeladás hanyatlóban van. A Muse eddig is sok lemezt adott el, sok díjat kaptak, és mostantól gyakrabban fognak új számaik megjelenni. Már várom a sok régebbi nagy számaik mellé.
lovebaby 2008. 03. 28. 4:21
HELLO My name is miss gift i saw your profile today atwww.music.hu and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address(giftsiako_2008@yahoo.com) I believe we can move from here! I am waiting for your mail to my email address above. miss gift (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)
Vendég 2009. 07. 01. 19:27
Nem igaz, álhír, mert szeptemberben jön az új album!!! Szuper!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Muse már nem tervez több albumot cikk képei
Muse - A Muse már nem tervez több albumotMuse - A Muse már nem tervez több albumot