Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/12

Listamustra - Listamustra 2008/12

Duffy megállíthatatlan Nagy-Britanniában – ötödik hete vezeti a kislemezlistát és második hete az albumok rangsorát. A kislemezek összesítésén az elmúlt hónapok legsikeresebb hazai sztárja, Leona Lewis sem tudott megálljt parancsolni neki.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Usher Featuring Young Jeezy: Love In This Club
Nagy-Britannia – Duffy: Mercy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

A szupersztár sem járt sikerrel
A The X Factor című brit zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatának győztese, a londoni Leona Lewis 2007 utolsó negyedévében hét hétig vezette hazája kislemezlistáját a Bleeding Love című slágerével. Spirit című albuma a brit zenetörténet leggyorsabban fogyó bemutatkozó nagylemeze lett – a megjelenés hetében 375 872 példányt vásároltak belőle. Az énekesnő a szigetország legnagyobb zenei büszkesége, a walesi Duffyt azonban nem sikerült legyőznie. Dupla A oldalas, a Better In Time és a Footprints In The Sand című dalokat tartalmazó kislemeze a héten a lista ezüstérmes pozíciójába érkezett meg. A többi összesítés élén sem történt változás.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Alan Jackson: Good Time
Nagy-Britannia – Duffy: Rockferry
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Jackson váltotta Jacksont
Az elmúlt héten mélyrepülést jósoltam az amerikai eladási lista csúcsára megérkező Janet Jackson-albumnak, a Discipline címűnek. A kiadvány egyelőre csak a harmadik helyre hátrált. Az élen egy másik Jackson, Alan (semmi köze az énekesnőhöz), az ötvenedik életévében járó georgiai countryzenész huszadik nagylemeze nyitott – ebből négy slágergyűjtemény és egy koncertkiadvány. Nagy-Britanniában második hete Duffy, Magyarországon összességében hetedik hete a crystalos Kasza Tibor szólóalbuma vezet. Németországban újból Amy Winehouse korongja a legkelendőbb kiadvány. A múlt heti listavezető, Christopher von Deylen egyszemélyes, Schiller nevű elektrozenei projektjének Sehnsucht című lemeze az ezüstérmes pozícióba csúszott vissza. A formáció 1998-ban duóként alakult meg, Christopher a kezdetekben Mirko von Schlieffennel dolgozott. A Schiller instrumentális zenéjét vendégelőadók egészítik ki további zenével és hanggal. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/12 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/12