Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Perel a Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins - Perel a Smashing Pumpkins

Szerződésszegés miatt perli kiadóját a Smashing PUmpkins. A cég ugyanis a zenekar engedélye nélkül kötött promóciós ügyletet a Pepsi üdítőital gyártóval, mely szerintük komolyan rombolja a zenekarról kialakult képet. Nem beszélve arról, hogy a köztük levő szerződés értelmében ilyen jellegű ügyletre nem is lett volna joguk.

A Smashing PUmpkins megelégelte kiadója, a Virgin REcords üzletpolitikáját. A zenekar egyre több olyan reklámban vélte felfedezni nevét és zenéjét, amihez a csapat korábban nem járult hozzá, legalábbis kiadója és köztük fennálló szerződés értelmében ehhez semmilyen joga nem lett volna a Virgin-nek. Pumpkinsék most bírósági úton szeretnének érvényt szerezni jogaiknak. Az utolsó csepp egyébként a Pepsi-vel kötött ügylet volt, amit már olyan szinten imidzsrombolónak ítélt a zenekar, hogy ügyvédjeikhez fordultak segítségért.

Smashing Pumpkins - Perel a Smashing Pumpkins

A hétfőn elindított per beadványa szerint „a zenekar több mint két évtizede arra törekszik, hogy a közvélemény előtt egy értékes produkcióként tűnjön fel”, a Virgin Records a Pepsi üdítőital céggel kötött megállapodásával pedig pont ezt a képet rombolta, ahogyan ügyvédjeik fogalmaztak, a „művészi integritásukat” sértette meg kiadójuk.

A zenekar és a Virgin közti szerződés értelmében csak a digtiális értékesítésre lett volna joga a Virgin REcordsnak, más promóciós jellegű ügyletről nem rendelkezik lemezszerződésük. A zenekar tagjai szerint még ha ilyes jellegű kérés érkezett volna hozzájuk is elutasították volna, de nemcsak a Virgin-nek, hanem más cégnek sem engedélyeztek volna, hogy a nevüket egy kommersz termékhez csatolják. A per során egyrészt a promocióból bejött összegeket is szeretné behajtani a zenekar, de legfőképp azt elérni, hogy hasonló esetre a jövőben ne kerüljön sor.

fkriszta

2008. 03. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 03. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
LAZYTIMI 2008. 04. 19. 14:51
nekem semmi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Perel a Smashing Pumpkins cikk képei
Smashing Pumpkins - Perel a Smashing PumpkinsSmashing Pumpkins - Perel a Smashing Pumpkins