Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/13

Listamustra - Listamustra 2008/13

Az Egyesült Államokban újabb (zenei) bőrt húztak le a Hannah Montana című tévéfilmsorozatról. A főszereplője Miley Cyrus, a szebb éveket megélt Billy Ray Cyrus countryénekes 1992. november 23-án született lánya. A történetben nappal Miley Stewartként a tinédzserek mindennapjait éli, este Hannah Montana néven népszerű énekesnő.

Kettős életéről csupán családtagjai és közeli barátai tudnak. Az amerikai Disney Channel tévécsatornán hatalmas sikerrel vetített sorozat első zenei albuma 2006 októberében jelent meg, ezt tavaly júniusban követte a második rész: a dupla korong első CD-jén betétdalok, a másikon Miley szólófelvételei hallhatók. Karaoke- és egyéb kiadványok után januárban a második lemez nonstop remixváltozatban is napvilágot látott, a koncertverziója pedig a héten érkezett meg az amerikai eladási lista tizedik helyére.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Usher Featuring Young Jeezy: Love In This Club
Nagy-Britannia – Estelle Featuring Kanye West: American Boy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

A walesi énekesnő trónfosztása
A négy kislemezlista közül csak a brit élén történt változás: Európa legfontosabb zenepiacán befejeződött Duffy trónolása. Az huszonnegyedik életévében járó énekesnőtől öt hét után Estelle vette át a vezetést, akinek új, Kanye West közreműködésével készült American Boy című dala már az internetes letöltéseknek köszönhetően rajt–cél-győzelmet aratott az összesítésen – a szerzemény maxi CD-n hétfőn jelent meg. Az 1980. január 18-án született londoni énekesnőnek ez az ötödik kislemezdala. Korábban a legnagyobb sikerét a 2004-es 1980 cíművel aratta, hazájában a 14. hely volt a csúcspozíciója.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Rick Ross: Trilla
Nagy-Britannia – Duffy: Rockferry
Németország – Amy Winehouse: Back To Black
Magyarország – Road: Aranylemez

A Hammer Music lemezcég hete
Duffy a kislemezek brit rangsorában elszenvedett vereségéért az albumok brit listáján vigasztalódhat, itt harmadik hete uralja a mezőnyt. A Muse koncertlemeze, az H.A.A.R.P című a második helyre iratkozott fel. Az amerikai összesítés első három pozíciójában új belépők szerepelnek: Rick Ross második stúdióalbuma a csúcson, a Now That’s What I Call Music! című slágerválogatás 27. része a második és Snoop Dogg kilencedik lemeze, az Ego Trippin’ című a harmadik helyen kezdett. Végre a magyarországi rangsor élmezőnye is felfrissült, az első két helyen a Hammer Music újdonságai debütáltak: a Road harmadik albuma az első, a Hungarica Dual Disc formátumban megjelent Demokratúra című második korongja a második helyre érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2008. 03. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 03. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/13 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/13