Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Timbaland lesz Cornell producere

Chris Cornell - Timbaland lesz Cornell producere

Egy igazi nagyágyút szerződtetett új lemezének produceri munkálataira Chris Cornell. Meglepően nem a rock műfajában jártas szakembert, hanem a hiphop világában utazó Timbaland szegődött melléje. A végeredmény mindkettejük szerint az év lemeze lehet.

You Know My Name

A Soundgarden és Audioslave frontemberként megismert Chris Cornell új lemezének produceri feladataira a neves hip-hop, R'n'B producert, Timbalandet kérte fel. A közös munka mindkettejüknek sok újdonságot hozhat, s az eddigi végeredményről Timbaland és Cornell is mindenkinek áradozik. Timbaland szimplán "élete eddigi legjobb munkájának" titulálta a készülő haramadik Cornell szólóalbumot, de hasonlóan Cornell is rébuszokban beszélt a vadiúj anyagról.

Chris Cornell - Timbaland lesz Cornell producere

„Azt hiszem, ez nagyban különbözni fog attól, amit eddig csináltam. Főleg az indie-rock világából jövök, ahol a producerek zöme nem zenész vagy zeneszerző. Csak ül és csavargatja a gombokat és néha megmondja, ha épp rövid vagy túl hosszú egy dal, vagy ha esetleg egy kicsit zúzósabbnak kellene lennie” – mondta Cornell.

„Vele teljesen más volt a munka. Olyan mintha egy bandában játszottunk volna.” – fűzte hozzá.

Az új Cornell-korong pontos megjelenését még nem árulták el, de az már biztos, hogy még idén a lemezboltok polcain találhatjuk az új anyagot. Timbaland szerint "ez lesz mindenki számára az idei esztendő kedvenc albuma". A végeredményt persze meglátjuk, de a két név hallatán biztos, hogy egy nem mindennapi korongra számíthatunk. Cornell utoljára 2007. nyarán adott ki szólóanyagot, Carry On címmel, melynek producere akkor Steve Lillywhite volt. A lemez megjelenésével párhuzamos turnét is tervezett, de egy nem várt betegségnek köszönhetőn kénytelen volt lemondania a koncertsorozat jó pár állomását, így többek között a hazánkba, a SZIGET Fesztiválra is leszervezett fellépését.

fkriszta

2008. 03. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 03. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Timbaland lesz Cornell producere cikk képei
Chris Cornell - Timbaland lesz Cornell producereChris Cornell - Timbaland lesz Cornell producere