Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

L’Orchestre de Contrebasses Budapesten!

L’Orchestre de Contrebasses - L’Orchestre de Contrebasses Budapesten!

Christian Gentet 1981-ben hívta életre a L’Orchestre de Contrebasses nevű formációt, amelyben a legeredetibb és legígéretesebb módon jelenik meg a zenei kreativitás.

Ez a vibráló zene nemzetközi szinten is hatalmas sikert aratott a hang és fényhatások meglepő kombinációjának köszönhetően. A L’Orchestre de Contrebasses-nak hat virtuóz tehetségből áll, akik zeneszerzők és egyben előadóművészek is. Ezek a zenészek a hangzás és a látvány egységével hatnak a közönségre: ezzel a forradalmi repertoárral eddig még nem tapasztalt módon bővülhetnek a zene határai. A dupla-basszus hangzás teljes kiaknázása érzékivé, megnyugtatóvá és varázsossá teszi az élményt, amely során mindenki hajlandó ennek az álomvilágba vezető rögtönzött zenei repülésnek a részese lenni.

"A hangjegyek izgatóak
A húrok izgalmasak
A hajlongások veszélyesek
A szép szavak érdekesek, a tekintetek kíváncsiak
A zene beleolvad az időbe
S a fedélzeten örömtől izzanak a tekintetek."

Egy újfajta kortárs zene és a jazz hivatalos megközelítése közepette ezek a zenészek és zeneszerzők úgy döntöttek, hogy egy nagyon egyéni zenei stílust hoznak létre. A díjnyertes virtuózok fejest ugrottak egy új dimenzióba, amelyet eddigi - a soul, a jazz és a latinzene világában tett kirándulásaik során szerzett - tapasztalataikból alkottak.
Új technikájuk még dinamikusabb, a ritmusok által még feszesebb, mint az eddig ismertek, ráadásul előadásukat sejtelmesen járják át a dallamok, amelyek leginkább improvizációikból születnek. Ennek köszönhetően a fásultság szóba sem kerülhet, ráadásul mesteri fokon űzött hangszeres tudásuk még eredetibb és egyénibb megoldásokat tesznek lehetővé a csapat számára.

Akárcsak a jazz, ez a fajta szabad stílusú zene is sokat köszönhet az improvizációnak. Mi másnak, mint a kortárs zenének az elsődleges feladata, hogy minden egyes előadással új távlatokat nyisson.
Ha az előző CD-jük, a Le Mystere des bois vulgaries egy nyilvánvaló hódolat a jazz előtt, az új felvételük a dupla basszus véletlenszerű alkalmazásának lehetőségeit tárja fel. A zenészek kockáztatnak és hangzásuk széles skálájával lepik meg közönségüket.

A zene új és megnyugtató szemléletének keresése arra ösztönzi a zenészeket, hogy szerzeményeiket egy show keretében adják elő, ahol a színpadi világítás segítségével még jobban kihangsúlyozzák mindazt, amit közvetíteni szeretnének és ahol az emberi mozgás, valamint a hangszerek együttesen alkotnak egy fantasztikus tánckart, amely valójában a zene megtestesítője.

A rock and roll zenekaroktól kezdve a klasszikus kvartettekig, a stílusok keveredése már elengedhetetlen egy kidolgozott és igényes zenei műsorhoz, amelynek során a zenekar a saját zenei érettségét és határozott elképzelését az egységes hangzás és a kibővített ritmusvilág segítségével tudja bizonyítani.

Mindez Budapesten a Millenáris Teátrumban lesz látható, hallható, 2008. április 6-án 20 órától.

Gab

2008. 03. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 03. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

L’Orchestre de Contrebasses Budapesten! cikk képei
L’Orchestre de Contrebasses - L’Orchestre de Contrebasses Budapesten!