Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

House Of Lords, ezúttal a hajón

House Of Lords - House Of Lords, ezúttal a hajón

A zenekart sokan sorolják a progresszív rock zenekarok közé, de a csapat tagjai nem kedvelik ezt a fajta besorolást. Ahogy azt a gitáros Lanny Cordola mondta, nem ebben a stílusban írták a dalokat, hanem ez az a stílus, ahogyan játszani tudnak.

Olyan hetvenes évekbeli bandák hatottak rájuk, mint a Led Zeppelin vagy a Queen, és bár ezt hallani lehet a zenéjükön, nem az ő nyomdokaikba akartak lépni. Csak a saját útjukat akarták járni, amelyen most már sok-sok album és sikeres turné bizonyítja, hogy helyesen döntöttek.

A House of Lords nevet nem más, mint a Kiss együttesből jól ismert Gene Simmons adta nekik. Amikor meghallotta a zenéjüket, azt mondta, szerinte annyira magasztos, hogy nem is érti, miért nem hívják a bandát House of Lordsnak? A fiúk egy percig sem gondolkodtak és rábólintottak a névre, majd aláírták a lemezszerződést Simmons lemezkiadójánál, akinek saját bevallásuk szerint ezen kívül is sokat köszönhetnek.

A zenekar tagjai értékelték az őket körülvevő profizmust, hiszen a csapat tagjai egyenként már sok mindent tapasztaltak a zeneiparban. Ken Mary például Alice Coopernél dobolt, a billentyűs Gregg Giuffria az Angel nevű csapat tagja volt, Lanny Cordola Ozzy Osbourne mellett állt a színpadon, Chuck Wright pedig a Quiet Riot basszusgitárosa volt. Egyedül az énekes James Christian volt "zöldfülű".

A House of Lords újítási vágyát pedig semmi nem bizonyítja jobban, minthogy a rock zenekaroknál szokatlan módon nagyon sok külsős szerzővel készítették el az első lemezüket. A dalszerzők Kanadából, Angliából, Dél-Afrikából és még sok más országból küldték el nekik a végleges dalokat. Az így készült album sikeres lett, ahogy maga az együttes is, turnéztak a Scorpions előzenekaraként is. Ennek ellenére több tagváltozás is történt az elmúlt évek alatt, sőt egy többéves pihenőt is beiktattak a zenekar történetébe. A House of Lords eredeti zenészei közül, az énekes és a billentyűs mellett most Jimi Bell gitározik, Jeff Kent basszusgitározik és B.J. Zampa dobol.

Legújabb albumuk, a Come to my Kingdom anyagát már együtt vették fel tavaly nyáron a stúdióban, amellyel nem volt könnyű dolguk, hiszen az előző, World Upside Down című lemezért odavoltak a rajongók és a rádiók is. A legfrissebb dalok fogadtatásáról még nincsenek híreink, hiszen múlt héten került a boltokba.

Az A38-on (2008. április 2-án) pedig igazán különleges buli lesz, hiszen DVD felvétel is készül!

Gab

2008. 03. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 03. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

House Of Lords, ezúttal a hajón cikk képei
House Of Lords - House Of Lords, ezúttal a hajón