Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Világsztár punkrockerek a VOLT-on!

Volt fesztivál - Világsztár punkrockerek a VOLT-on!

A kaliforniai punk/grunge egyik legsikeresebb életben maradt zenekara, a The Offspring is fellép a VOLT Fesztiválon - jelentették be a szervezők. A zenekar 2008. július 5-én ad koncertet a soproni fesztivál Nagyszínpadán, így a VOLT közönsége az elsők között kaphat előben is ízelítőt a csapat június végén megjelenő lemezanyagából.

A zenekar először koncertezik hazánkban. Több mint 32 millió eladott albummal rendelkeznek, valódi világsztárok, akik arról a kaliforniai hardcore színtérről indultak, ahonnan a Social Distorsion, a Bad Religion vagy a Pennywise, és akik a mainstreamben való lubickolás ellenére megőrizték szarkasztikus látásmódjukat. Talán ezért lehet, hogy a The Offspring eredeti felállása háromnegyed részt a mai napig megegyezik az 1985-ös Huntington Beach-beli megalakulással.

Bryan Keith "Dexter" Holland - ének, gitár, Kevin "Noodles" Wasserman - gitár, vokál, Greg K – basszusgitár alkotja a magot, melyben a "klasszikus" korszakban Ron Welty dobolt (később Atom Willard, majd Josh Freese követte). Ez a felállás hozta el az Epitaph kiadó és a poszt-punk korszak legnagyobb és tulajdonképpen nem is olyan váratlan sikerét, az 1994-es Smash albumot, amely a Nirvana után a legnagyobb detonációt okozta. Seattle és a grunge után a kaliforniai punk is betört a mainstreambe és a The Offspring kislemezslágerei (Self Esteem, Come Out And Play) révén a dallamos deszkáspunk a mindennapok stabil részévé vált (NOFX, Bad Religion, Pennywise, Green Day, stb.).

Dexterék valahogy egy picit mindig kilógtak ebből a képből, hiszen metálriffekbe mártogatott punkzenéjük az idők során egyre többet merített a popból, a latin zenékből, a hiphopból, nagy vokálokkal, fülbemászó refrénekkel. A The Offspring volt az egyik úttörő csapat, amely 2000-ben új lemezét promotálandó, feltette és ingyenesen letölthetővé tette weboldalán kislemezdalát (Original Prankster) és a letöltők között 1 millió dollárt kívánt kisorsolni. Hét sorlemez után végre 2008. júniusában új albumot ígér a The Offspring sok millió rajongó örömére, hiszen 2003-ban kaptuk meg az utolsó adagot.

Ha nagyritkán felkerekednek, és nyakukba veszik a világ legnagyobb stadionjait és fesztiváljait, mindenütt teltház fogadja őket. A hír tehát igaz: 2008. július 5-én a Soproni VOLT Fesztivál Nagyszínpadán a The OFFSPRING!

Gab

2008. 03. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 03. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világsztár punkrockerek a VOLT-on! cikk képei
Volt fesztivál - Világsztár punkrockerek a VOLT-on!