Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sztárok futnak a drog ellen

Irigy Hónaljmirigy - Sztárok futnak a drog ellen

Hazánkban soha nem látott összefogás tapasztalható a hírességek részéről a drogellenesség témájában. Az ország legnagyobb drogellenes programsorozata mellett olyan személyek állnak, mint pl. Gálvölgyi János, Geszti Péter, Dr. Schmitt Pál, Török Ottó, Erdei-Madár Zsolt; de a kezdeményezés mellett a fiatalok által kedvelt zenészek is állást foglaltak, mint Gáspár Laci, Caramel, a Zanzibár, a Crystal, vagy az Irigy Hónaljmirigy frontembere, Sipos Péter. Szombaton indul a futás egy jó cél érdekében.

A tengeren innen és túl egyaránt folyamatosan hallhatunk pl. Britney Spears, Robbie Williams, George Michael, Amy Winhouse, és rengeteg más sztár legkülönbözőbb drogbotrányairól, melyek között nem egyszer törvénybe ütköző tevékenységek is előfordulnak. Így többek között George Michael tudatmódosító szerek hatása alatt vezette autóját, majd Amy Winehouse drogfogyasztását megörökített botrányos videó járta körbe a világhálót. Az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő Drogmentes Magyarországért Maraton aktivistái 42 nap alatt, 2100 km lefutásával és 310 település érintésével hívják fel a figyelmet a drogok veszélyeire. A korábbi években eddig 425 iskola képviseletében 38.000 fiatal csaknem 60.000 km-t teljesített, és 30.000en fogadtak esküt a drogmentes élet mellett. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a hírességek állásfoglalása rendkívül fontos, hiszen a gyerekek életét nagymértékben alakítják a példaképek. Odafigyelnek viselkedésükre, átveszik szokásaikat, öltözködési hóbortjaikat. Ez a drogfogyasztásra is igaz lehet. Ezért állítják maguk mellé immáron 7 éve az olimpiai bajnokokat, vezető tisztségviselőket, közéleti-, és TV-s személyiségeket.

Irigy Hónaljmirigy - Sztárok futnak a drog ellen

A 7. Drogmentes Magyarországért Maraton 2008. április 12-én hírességek, sportolók és iskolák részvételével indul a Duna Plaza előtti területről. A 10.30 kor kezdődő programon fellép többek között Pflum Orsi, Gáspár Laci, Sipos Péter és Beleznay Endre, majd Nick Árpád guiness rekorder mutatványa kápráztatja el a gyerekeket. A startpisztoly 12.30-kor dördül el és a 15 fős csapat a gyerekek és sportolók kíséretében elindul 42 napos, országos futására a drogmentesség jegyében.

Jónap Tamás

2008. 04. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 04. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sztárok futnak a drog ellen cikk képei
Irigy Hónaljmirigy - Sztárok futnak a drog ellenIrigy Hónaljmirigy - Sztárok futnak a drog ellen