Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/16

Listamustra - Listamustra 2008/16

Az új évezred elején kevesen gondolták volna, hogy az amerikai zenetörténet legsikeresebb énekesnője, a bemutatkozó nagylemezét 1990-ben megjelentetett Mariah Carey képes lesz kilábalni a válságból. Karrierje a főszereplésével készült és csúnyán megbukott 2001-es Glitter című film és a hozzá tartozó zenei anyag, valamint a 2002-es Charmbracelet című album idején volt a mélyponton – ezek eladási példányszáma messze elmaradt az előzőekétől.

A 2005 áprilisában kiadott The Emancipation Of Mimi című nagylemezével ismét a legnépszerűbbek közé emelkedett, a korongból csak az USA-ban közel hatmillió példányt értékesítettek. Úgy néz ki, az énekesnő pályafutása ismét sínen van, az új albumát beharangozó dala is csúcsra ért a Billboard magazin kislemezlistáján, s ezzel Mariah már egyedül áll a második helyen az egyik fontos örökranglistán – eddig Elvis Presleyvel osztozott a poszton.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Mariah Carey: Touch My Body
Nagy-Britannia – Estelle Featuring Kanye West: American Boy
Németország – Schnuffel: Kuschel Song
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Mariah Carey a Beatles rekordjára tör
A két héttel ezelőtti helyzethez képest a négy rangsor közül három csúcsa változatlan: Nagy-Britanniában negyedik hete Estelle és Kanye West, Németországban nyolcadik hete Schnuffel, Magyarországon összességében 49. hete Ákos vezet. Mariah Careynek az USA-ban eddig tizenhét listavezető slágere volt, s Elvis Presleyvel karöltve az örökranglista ezüstérmes pozíciójában tanyázott. A múlt héten a Touch My Body című felvétele is elérte a rangsor élét, ezzel lehagyta Elvist, s már csak a húsz listavezetővel büszkélkedő gombafejűek előzik meg, vagyis a The Beatles.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – George Strait: Troubadour
Nagy-Britannia – Duffy: Rockferry
Németország – Udo Lindenberg: Stark wie zwei
Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

R.E.M.: világszerte az élmezőnyben
Az Egyesült Államokban két héttel ezelőtt az ABC tévécsatornán induló, majd a Music Televisionre átköltöző Making The Band című tehetségkutató show-műsor harmadik sorozatában összeállt Danity Kane második albuma került az eladási lista csúcsára. Az öt lányt a múlt héten öt fiú váltotta, méghozzá a show negyedik szériájában megalapított Day26 nevű formáció. A srácok első nagylemezéből a megjelenés hetében 190 ezer példány fogyott el az USA-ban, s ezzel a legjobb fiúcsapatos debütálást tudhatják magukénak 2001, a D12 nevű rapcsapat Devil’s Night című albuma óta. A héten az amerikai countryzenei élet egyik legnagyobb csillaga, az 1952-es születésű George Strait került a rangsor élére a negyvenedik nagylemezével. Az elmúlt napok egyik legfontosabb újdonsága, a georgiai R.E.M. 14. stúdióalbuma, az Accelerate a héten az USA-ban és Németországban egyaránt a második helyre érkezett meg, Nagy-Britanniában pedig már a múlt héten is jegyezték az összesítésen, a legmagasabb pozícióban nyitott. (Magyarországon a tizedik helyet szerezte meg.) A szigetországban a héten visszatért a csúcsra a walesi Duffy nagylemeze, amely összességében ötödik hete vezet. Németországban eddig összesen tizenegy hétig trónolt Amy Winehouse a Back To Black című korongjával, most az élről a harmadik helyre hátrált, a helyét az 1946-os születésű Udo Lindenberg rockénekes 43. albuma foglalta el. Magyarországon két héttel ezelőtt, akárcsak a héten, tavalyi kiadású lemez vezetett: két hete Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, ezúttal Dolhai Attila albuma áll az első helyen. A múlt héten újdonság debütált a legmagasabb pozícióban, Dopeman nagylemeze, Az eredeti gengszter című. (Új Szó)

Puha József

2008. 04. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 04. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 04. 21. 10:25
Valószínűleg nem kell túl sok idő ahhoz, hogy Mariah meg a Beatlest is lekőrözze. Az új album következő kislemeze, videója a Bye Bye című csodaszép dal lesz, amit a Touch My Body-hoz hasonlaón nagyon fog szeretni a közönség! Hajrá Mariah! Akkor is Te vagy a LEGJOBB!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/16 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/16