Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/17

Listamustra - Listamustra 2008/17

Az amerikai zenepiacon folytatódik Leona Lewis és Mariah Carey párharca. A Billboard magazin kislemezlistáján két héttel ezelőtt Leona slágerétől, a Bleeding Love címűtől Mariah 18. amerikai listavezető dala, a Touch My Body vette át a vezetést. A brit énekesnő a héten visszavágott az amerikainak, ismét ő uralja a kislemezek rangsorát, és az albumösszesítés csúcsát is elfoglalta, amivel rekordot állított fel. Leona a jövő héten minden bizonnyal Mariah 11., E=MC2 című stúdiólemezének adja át a trónt.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Leona Lewis: Bleeding Love
Nagy-Britannia – Madonna & Justin: 4 Minutes
Németország – Duffy: Mercy
Magyarország – Ákos: Negyven

Ákos saját magát győzte le
Mind a négy kislemezlistán új a listavezető. Leona Lewis két hét után visszaszerezte az amerikai trónt, összességében második hete vezet. Ha a jövő héten az élen marad, rekordot állít fel. Az USA-ban eddig három brit énekesnő ért fel a csúcsra, de egyikük sem tudott két hétnél tovább vezetni. 1987-ben egy hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban Kim Wilde a You Keep Me Hangin’ On című 1966-os The Supremes-sláger átdolgozásával, 1981-ben Sheena Easton két hétig uralta a mezőnyt a Morning Train (Nine To Five) című felvételével, 1965-ben pedig Petula Clark állt ugyancsak két hétig az élen a Downtown című dalával. Nagy-Britanniában Estelle a Kanye West közreműködésével készült American Boy című szerzeménnyel négy hétig vezetett. Az alkalmi duót a héten egy másik alkalmi duó, Madonna és Justin Timberlake váltotta. Igaz, a szerzeményben Timbaland is hallható, de ő nincs feltüntetve a maxi borítóján. A 4 Minutes című felvétel a popkirálynő 13. listavezetője a szigetországban. Németországban Schnuffel nyolc hét után Nagy-Britannia új üdvöskéjének, a walesi Duffynak adta át az első helyet, aki Mercy című slágerével a brit rangsort öt hétig uralta. Magyarországon Ákos saját magát győzte le. A Minden most kezdődik el című maxi CD-jétől – amely eddig 49 hétig állt a csúcson – a Negyven című dala vette át a vezetést. Az énekes április 6-án ünnepelte negyvenedik születésnapját, a honlapjáról ingyenesen letölthető felvételt ebből az alkalomból komponálta. Két hét alatt 37 ezren szerezték be.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államo – Leona Lewis: Spirit
Nagy-Britannia – The Kooks: Konk
Németország – Udo Lindenberg: Stark wie zwei
Magyarország – Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett

Leona Lewis amerikai rekordja
A The X Factor című brit zenei tehetségkutató műsor 2006 decemberében véget ért harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis az első brit előadó, aki bemutatkozó albumával az amerikai eladási összesítés élén debütált. Az énekesnő Spirit című nagylemezéből Nagy-Britanniában 375 872 példányt értékesítettek az első héten, s ezzel a brit zenetörténet leggyorsabban fogyó bemutatkozó albuma lett, az USA-ban pedig 208 688 példány kelt el belőle a megjelenés hetében. A brit zenepiacon 2006 egyik felfedezettje, a The Kooks második nagylemeze iratkozott fel a rangsor csúcsára. A brightoni zenekar az első, Inside In / Inside Out című albumából világszerte másfél milliót adott el. Németországban második hete Udo Lindenberg 43. lemeze a legkelendőbb – az énekes a múlt héten életében először került a rangsor élére. Magyarországon a negyedik pozícióba érkezett meg Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra második korongja, a Musical Duett második része, és a listán 55. hete szereplő első rész vezet. (Új Szó)

Puha József

2008. 04. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 04. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 04. 26. 22:25
Éljen Ákos! A szinetár-bereczki pároson csak röhögni lehet. Hihetetlen gagyik!!! Mit akarnak ezek???

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/17 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/17