Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/18

Listamustra - Listamustra 2008/18

Leona Lewisnak sem sikerülhet minden! A londoni énekesnő négy héttel ezelőtt szerezte meg az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának csúcsát a Bleeding Love című világslágerével. A következő két hétben Mariah Carey felvétele, a Touch My Body vezetett. Leona egy hete visszaszerezte a trónt, ám a héten ismét legyőzőre talált. Összességében tehát két hétig uralta a mezőnyt, s ezzel – mivel kicsi a valószínűsége, hogy visszakerüljön az élre – (újabb) rekordot nem sikerült felállítania. Az USA-ban eddig egyetlen brit énekesnő sem tudott két hétnél tovább a csúcson maradni.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Lil Wayne Featuring Static Major: Lollipop
Nagy-Britannia – Madonna & Justin: 4 Minutes
Németország – Madonna & Justin: 4 Minutes
Magyarország – Ákos: Negyven

Halott énekes a listavezető az USA-ban
Lil Wayne és Static Major közös dala az amerikai listán tartózkodás hatodik hetében az élre került. Az 1982. szeptember 27-én született louisianai hiphopelőadó pályafutása során először hódította meg a Billboard magazin összesítésének csúcsát. Eddigi legjobb pozíciója egy harmadik helyezés volt, amit 2004-ben ért el, igaz, közreműködőként – a Soldier című Destiny’s Child-slágerben szerepelt a lányok és T.I. társaságában. A listavezető felvételében közreműködő Static Major már nincs az élők sorában, a Kentucky Államból származó hiphopelőadó a 34. életévében idén február 25-én hunyt el. Nagy-Britanniában második hete Madonna és Justin Timberlake közös felvétele vezet. (A szerzeményben Timbaland is hallható, de ő a maxi CD borítóján nincs feltüntetve.) A 4 Minutes a héten Németországban is az élre került, rajt–cél-győzelmet aratva. Magyarországon második hete Ákos születésnapi meglepetésdala, a Negyven uralja a mezőnyt. Az énekes honlapjáról ingyenesen beszerezhető felvételt tizennyolc nap alatt negyvenezren töltötték le.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Mariah Carey: E=MC2
Nagy-Britannia – The Last Shadow Puppets: The Age Of The Understatement
Németország – Udo Lindenberg: Stark wie zwei
Magyarország – Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett 2

Alex Turner új zenekarának sikere
Ahogy várható volt, Mariah Carey megmutatta Leona Lewisnak, ki az úr az Atlanti-óceán túlpartján. Tizenegyedik stúdiólemezéből a megjelenés hetében 475 ezret értékesítettek az USA-ban, s ezzel a New York-i énekesnő átvette a vezetést Leonától. Az E=MC2 című korongot beharangozó és az amerikai kislemezlistát két hétig vezető Touch My Body című szerzemény után másodikként a Bye Bye címűt másolták ki róla maxi CD-re – szinte biztosra vehető, hogy ez is csúcsra jut a Billboard magazin rangsorában, és ez lesz Mariah 19. amerikai listavezetője. Nagy-Britanniában új együttes debütált az összesítés élén. A The Last Shadow Puppets mögött azonban „régi arc”, Alex Turner, az elmúlt három év legjelentősebb brit zenekara, az Arctic Monkeys frontembere áll. Az új formációt Turner mellett a liverpooli The Rascals énekes-gitárosa, Miles Kane alkotja. Az album jócskán eltér mindkét együttes stílusától, nagyzenekari hangzásra épülő rövid dalokat vonultat fel, és a London Metropolitan Orchestra működik közre rajta. Németországban harmadik hete Udo Lindenberg korongja a legkelendőbb kiadvány, Magyarországon pedig Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Musical Duett című nagylemezének második része került a legmagasabb pozícióba. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Luxi 2008. 05. 03. 14:18
Hát.. Leona ismét 1., úgyhogy... :D
Vendég 2008. 05. 04. 11:22
MMR, Lendva, ..... ;-P Ja 'Freddy! A madarak pedig "KITÖLTIK" (sic!) a tojásaikat a fészekben? Te mondtad így! Nem is egyszer! A 10 órás játékban. Ki beszél akkor Grafo.Gabi szavaival élve "baromságokat"? ;-)))
Vendég 2008. 05. 04. 11:38
Jééézuuuusooom! Az a "Dianás" cikk! A Medgyessy Péter hozzád képest nyelvi akrobata! De komolyan! Tudod Te miket olvastál az ott lévő szavak helyett? (Nem regisztrálok oda be, de néztem amíg olvastad.) Nyulánk = "nyúlnak"? pl. És az a másik szó, amin el is hasltál. Meg a többi "baromság" - ahogy "Grafo-Gabi" cimbinőd illethetné ezt most joggal - nem a mások direkt tréfás szavait ugye... Ma má' ne olvass be semmit szerintem! ;-)))) Ledöbbentő ahogy "olvasol"! ;-(
Vendég 2008. 05. 04. 11:42
"dicsekedhetett" -> "útelágazás" á lá Medgyessy? ;-))) http://www.storyonline.hu/vilaghir/furcsa_vizsgalodas_diana_hercegnovel_kapcsolatban/7999/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Listamustra 2008/18 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/18