Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Weiland kontra Revolver

Velvet Revolver - Weiland kontra Revolver

A Velvet Revolver az eredeti felállásában április 1-jén Amszterdamban adta utolsó koncertjét. Ezt követően Scott Weiland és a többiek útjai elváltak. Az énekes nélkül maradt zenészek azóta lázasan keresik Scott utódját, a menesztett énekes pedig az 1987 és 2003 között működött Stone Temple Pilots nevű együttesét alakította újjá – igaz, ezt már távozása előtt megtette. Természetesen mindkét fél a média figyelme mellett tevékenykedik.

A Velvet Revolver keresése egyelőre nem hozott eredményt, a zenészek most az internetben bíznak. „Elindítunk egy weboldalt, ahol bárki jelentkezhet. Nem tudom megmondani, konkrétan milyen énekest keresünk, de biztos vagyok benne, ha meghalljuk az ideális jelöltet, azonnal tudni fogjuk, hogy ő az, akire vártunk” – mondta Slash, a zenekar gitárosa. Egy hasonló módszer egyszer már cserbenhagyta őket. Slash a Velvet Revolver indulása előtt hirdetést adott fel, amelyben az állt, hogy ismeretlen együttes énekest keres Axl Rose és Steven Tyler stílusa között. Tódultak ugyan a jelentkezők, de egyikük sem volt elfogadható a számukra. Végül Duff McKagan basszusgitáros ajánlására szerződtették Scott Weilandot, a feloszlóban lévő Stone Temple Pilots kábítószer-problémákból éppen kilábalt énekesét. A Velvet Revolver egyébként jelenleg is koncertezik, meghívott vendégénekesekkel adja elő dalait.

Velvet Revolver - Weiland kontra Revolver

Közben az április 7-én Los Angelesben a nagyközönség előtt újra bemutatkozó Stone Temple Pilots háza táján is zajlanak az események. Robert DeLeo basszusgitáros a Billboard magazinnak nyilatkozott. Elmondta, hogy új felvételek rögzítése céljából csak a május 20-án induló turnéjuk után vonulnak stúdióba. „Most az a legfontosabb, hogy újra felvegyük a közös ütemet, a régi dalaink által. A koncertkörút végére bizonyára újra teljes egészében egymásra találunk, és mehetünk a stúdióba” – mondta DeLeo. Egyes értesülések szerint azonban előtte – valószínűleg novemberben – Scott Weiland kiadja második szólóalbumát, amelyen jelenleg is dolgozik Steve Albini producer irányításával, és többek között a No Doubt dobosa, Adrian Young közreműködésével. Az énekes első szólólemeze 1998 márciusában jelent meg 12 Bar Blues címmel. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 05. 15. 22:51
én örülök hogy Weiland távozik. azthiszem egy másik énekessel sokkal jobb dalokat irhatnak mivel Weiland hangja szerintem elég gyatra volt, betudható ez drogpróblémáinak is....
Vendég 2008. 05. 30. 16:27
Szerintem jó hogy elment mert lehet hogy utána fel is oszolhatott volna a bandade azért jó hangja volt

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Weiland kontra Revolver cikk képei
Velvet Revolver - Weiland kontra RevolverVelvet Revolver - Weiland kontra Revolver