Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/20

Listamustra - Listamustra 2008/20

A Scooter eheti brit bravúrja az év eddigi legnagyobb meglepetése zenei berkekben! Az 1993 óta működő, többször átalakult hamburgi technoformáció Nagy-Britanniában az ezredforduló első éveiben volt a csúcson, a kislemezek összesítésén két TOP 10-es slágert könyvelt el. A brit albumlistán a hatodik hely volt a csúcspozíciója. Most viszont a 13. stúdiólemezével, a Jumping All Over The World cíművel rajt–cél-győzelmet aratott a szigetországban. Tájainkon a korong tavaly novemberben került a boltokba.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Leona Lewis: Bleeding Love
Nagy-Britannia – Madonna & Justin: 4 Minutes
Németország – Madonna & Justin: 4 Minutes
Magyarország – Ákos: Negyven

Változatlan a kislemezlisták csúcsa
Egyik összesítés élén sem következett be váltás. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján összességében negyedik hete Leona Lewis az első, Nagy-Britanniában szintén negyedik hete Madonna, Justin Timberlake és Timbaland trónol. A trió Németországban is vezet, harmadik hete. Magyarországon negyedik hete Ákos áll a csúcson az ingyenesen letölthető jubileumi dalával.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Madonna: Hard Candy
Nagy-Britannia – Scooter: Jumping All Over The World
Németország – Madonna: Hard Candy
Magyarország – Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett 2

Meglepő Scooter-siker a brit piacon
A jelenleg H.P. Baxxter, Rick J. Jordan és Michael Simon alkotta Scooter 13. stúdióalbuma a brit eladási rangsor első helyére iratkozott fel. Igaz, az év negyedik legrosszabb eladásával került az élre: a Jumping All Over The World című korongból Európa legjelentősebb zenepiacán 33 557 példányt értékesítettek a megjelenés hetében. A triónak a brit összesítésen korábban a hatodik hely volt a csúcspozíciója – ezt a 2002-es Push The Beat For This Jam (The Singles ’94-’02) című slágerválogatásával érte el. A kislemezek brit listáján két dallal szerepelt a TOP 10-ben: a Ramp! (The Logical Song) cíművel 2001-ben a második, a Nessaja cíművel 2002-ben a negyedik helyig jutott. Az USA-ban hét új belépő található a tízes mezőnyben. A csúcson debütáló Madonna mellett Lyfe Jennings, a Def Leppard, a The Roots, a Portishead, a Mudcrutch és Tim McGraw albuma érkezett meg az élmezőnybe. Nagy-Britanniában két újdonság szerepel a TOP 10-ben, melyek körbefogják a mezőnyt: a Scooter tehát a csúcson, a Def Leppard újdonsága, a Songs From The Sparkle Lounge a tizedik pozícióban kezdett. A német TOP 10-ben Madonna mellett új belépő Stephan Weidner, vagyis Der W. és a Portishead nagylemeze. Magyarországon a popkirálynőnek nem sikerült megszereznie a trónt – 11. stúdióalbuma az ezüstérmes pozícióba érkezett meg. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 06. 05. 9:32
Nagyon rosz

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/20 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/20