Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jubileumi DVD a Bonanzától

Ákos - Jubileumi DVD a Bonanzától

Kerek évfordulóhoz érkezik a hazai elektronikus zene egykoron meghatározó csapata, a Bonanza Banzai. Május 28-án lesz immár húsz esztendeje, hogy a legendás együttes megalakult, melynek kapcsán egy gyűjteményes jubileumi DVD-vel jelentkeznek.

Mint ismeretes, a trió 1988. május 28-án próbált először a végleges felállásában. (Kovács Ákos- ének, Hauber Zsolt és Menczel Gábor – szintetizátorok). A csapat pár hónap leforgása alatt komoly rajongótáborra tett szert. Valóságos tömegmozgalom lett a Bonanzából az első lemez, az Induljon a banzáj! című 1989-es első album megjelenése után. 1991-ben pedig már a legnagyobb hazai koncerttermet, a Budapest Sportcsarnokot is megtöltötték. A csapat 1994-ben intett búcsút véglegesen a közönségnek. Idén sem tervezik a Bonanza teljes „újraélesztését”, de a jeles évfordulóra egy jubileumi DVD-kiadvánnyal készülnek, mely egyben az együttes történetének első DVD-je is lesz.

Ákos - Jubileumi DVD a Bonanzától

A kiadványon megtalálhatjuk a Bonanza összes videóklipjét, a koncertrészletek között fellelhető az 1987-es Csillag születik tehetségkutatón rögzített első nyilvános fellépés; a KEK-en felvett amatőrfilm; a ’91-es első BS-előadás és a legendás 1992-es dupla Budapest Sportcsarnok-beli koncert legfontosabb dalai.Az extrák között számos korabeli reklámfilm, rengeteg fotó és emlék lelhető fel: igazi retro-kiadvány ez a DVD, mondhatjuk, hogy minden gyűjtőnek, érdeklődőnek, rajongónak kötelező darab!

A DVD május 28-án landol a lemezboltok polcain, de már előrendelhető Ákos webáruházából, a www.akos.hu oldalon.

2008. 05. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 05. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jubileumi DVD a Bonanzától cikk képei
Ákos - Jubileumi DVD a BonanzátólÁkos - Jubileumi DVD a Bonanzától