Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/21

Listamustra - Listamustra 2008/21

Tavaly alakult újjá Tom Petty 1970 és 1975 között működött Mudcrutch nevű zenekara, amelynek korábban mindössze két mérsékelt sikerű kislemeze jelent meg. A frontember a feloszlás után hívta életre a mifelénk is jóval népszerűbb Tom Petty And The Heartbreakers nevű együttesét. A Mudcrutch az USA-ban április 29-én rukkolt elő első nagylemezével, amely a múlt héten a helyi eladási rangsor nyolcadik helyét szerezte meg. A korong a héten nagyot esett vissza, az 53. pozícióba hátrált. Az amerikai TOP 10-ben – akárcsak a múlt héten – hét új belépő szerepel.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Rihanna: Take A Bow
Nagy-Britannia – The Ting Tings: That’s Not My Name
Németország – Mark Medlock: Summer Love
Magyarország – Ákos: Negyven

Véget ért a popkirálynő trónolása
Madonna 11. stúdióalbumának első slágere, a Justin Timberlake és Timbaland közreműködésével készült 4 Minutes az USA-ban a harmadik helyig jutott, Nagy-Britanniában és Németországban listavezető volt – az utóbbi összesítését három, az előbbijét négy hétig uralta. A héten mindössze a magyar rangsor csúcsa maradt változatlan: itt ötödik hete Ákos születésnapi dala az első. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján (eddig) összességében négy hétig vezetett Leona Lewis a Bleeding Love című slágerével. A londoni énekesnő trónolásának nem Mariah Carey vetett véget a Bye Bye című felvételével, ahogyan azt két hete próbáltuk megjósolni – ez a szerzemény jelenleg a 27. helyen található –, hanem Rihanna a Take A Bow című újdonságával. A barbadosi énekesnőnek ez a harmadik amerikai listavezető slágere a 2006-os SOS és a tavalyi, Jay-Z-vel sikerre vitt Umbrella után. Május végén új kiadásban jelenik meg Rihanna tavalyi albuma Good Girl Gone Bad: Reloaded címmel, kiegészítve többek között az új listavezető dalával. Nagy-Britanniában Rihanna újdonsága az ezüstérmes pozícióban debütált. Az első helyen a Jules De Martino és Katie White alkotta, tánczenei elemekkel dúsított punkzenét játszó The Ting Tings pályafutásának második felvétele kezdett. A duó bemutatkozó, Great DJ című dalát nem jegyezték az összesítés hetvenötös mezőnyében. Németországban a Deutschland sucht den Superstar tavaly májusban véget ért negyedik sorozatának győztese, Mark Medlock érkezett meg az élre harmadik hazai listavezető slágerével. A harmincadik életévében járó frankfurti énekes tavaly a Now Or Never és a Dieter Bohlennel rögzített You Can Get It című szerzeménnyel járta meg a rangsor csúcsát.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Neil Diamond: Home Before Dark
Nagy-Britannia – Neil Diamond: Home Before Dark
Németország – Madonna: Hard Candy
Magyarország – Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett 2

A veterán zenész kettős győzelme
Az 1941. január 24-én született New York-i Neil Diamond hazájában a 29. stúdióalbumával a várakozásnak megfelelően az eladási összesítés élére iratkozott fel. A különböző koncert- és válogatás-kiadványokkal együtt a Home Before Dark a zenész 57. nagylemeze. A korong meglepetésre a brit rangsorban is rajt–cél-győzelmet aratott. Németországban második hete Madonna albuma, Magyarországon negyedik hete Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra lemeze a legkelendőbb kiadvány. Akárcsak a múlt héten, ezúttal is sok az újdonság a tízes mezőnyökben: az USA-ban hét, Nagy-Britanniában négy, Németországban és Magyarországon két-két hanghordozó debütált a TOP 10-ben. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/21 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/21