Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Radiohead a sajátja ellen beszél

Radiohead - A Radiohead a sajátja ellen beszél

Áll a bál a Radiohead és az EMI között. A lemezcég – pontosabban annak leányvállalata, a Capitol Records – a tervek szerint június 2-án válogatásalbumot dob piacra a zenekar dalaival, aminek Thom Yorke-ék „nem igazán örülnek”. Foggal-körömmel tiltakoznak, de nem tudják megakadályozni a kiadást.

Mint ismert, a Radiohead a hetedik, In Rainbows című stúdiólemezét először az interneten kínálta letölthető formátumban – két hónapig a rajongó dönthette el, mennyi pénzt ad érte: egyáltalán fizet-e érte, vagy ingyen tölti le. Közben az együttes új kiadó után nézett, szerződése az EMI alá tartozó Capitol Recordsszal ugyanis lejárt, és azt nem hosszabbította meg. A 2007 utolsó napján fizikai formátumban is napvilágot látott hanghordozó Nagy-Britanniában az XL Recordings nevű független londoni kiadó, az Egyesült Államokban az ATO Records gondozásában jelent meg.

Radiohead - A Radiohead a sajátja ellen beszél

Mostanság áll a bál a Radiohead és az EMI között. A lemezcég, pontosabban a Capitol Records a tervek szerint június 2-án válogatásalbumot dob piacra a zenekar dalaival, aminek Thom Yorke-ék „nem igazán örülnek”. „Feleslegesnek tartjuk a válogatáslemezt, hiszen nekünk nincsenek a szó szoros értelmében vett slágereink. Nem értjük, ezzel mi a célja a kiadónak. Ha bennünket is megkérdezett volna, talán össze tudtunk volna hozni egy jó anyagot. Most már semmit sem tehetünk, a nélkülünk összeválogatott nagylemez megjelenik” – nyilatkozta Thom Yorke, az együttes frontembere. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Radiohead a sajátja ellen beszél cikk képei
Radiohead - A Radiohead a sajátja ellen beszélRadiohead - A Radiohead a sajátja ellen beszél