Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/22

Listamustra - Listamustra 2008/22

Egymást érik az újdonságok a kislemez- és albumpiacon egyaránt. Javarészt ebből eredően az általunk górcső alá vett nyolc közül csak három összesítésen tudta megőrizni első helyét a múlt heti listavezető. Nem meglepő, hogy közülük kettő a magyar kislemez- és albumlista, a harmadik a kislemezek német rangsora.

Németország vezető emozenekara, a Tokio Hotel értelemszerűen a német nyelvterületen a legnépszerűbb, de Magyarországon, Franciaországban, Olaszországban és a skandináv országokban is jelentős rajongótábort verbuvált. Nagy-Britanniában még nem tudta megvetni a lábát. Az együttes most a tengerentúlon próbálkozik, a várakozásnak megfelelően nem nagy sikerrel. Európában tavaly júniusban kiadott első angol nyelvű albuma, a Scream május 6-án az USA-ban is megjelent – múlt héten az eladási összesítés 39. helyére iratkozott fel, és a héten még az első százból is kiszorult.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Lil Wayne Featuring Static Major: Lollipop
Nagy-Britannia – Rihanna: Take A Bow
Németország – Mark Medlock: Summer Love
Magyarország – Ákos: Negyven

Rihanna: egy vereség, egy győzelem
A barbadosi Rihanna a múlt héten hatalmasat ugorva az 53. helyről foglalta el a Billboard magazin kislemezlistájának csúcsát a harmadik amerikai listavezető felvételével, amely a héten meglepetésre a bronzérmes pozícióba szorult vissza Leona Lewis világslágere, a Bleeding Love mögé. Az élre – szintén meglepetésre – a négy héttel ezelőtti első helyezett tért vissza: Lil Wayne és a 34. életévében idén február 25-én elhunyt Static Major közös dala. Rihanna Nagy-Britanniában vigasztalódhat, Take A Bow című felvétele a szigetországban a második helyét az elsőre cserélte fel – ez a második brit listavezetője, az első, a Jay-Z társaságában sikerre vitt Umbrella tavaly tíz hétig uralta a mezőnyt. A német és a magyar rangsor csúcsa változatlan: az előbbin második hete a Deutschland sucht den Superstar című zenei tehetségkutató tévéműsor tavaly májusban véget ért negyedik sorozatának győztese, a frankfurti Mark Medlock harmadik hazai listavezetője, az utóbbin hatodik hete Ákos születésnapi dala trónol.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Death Cab For Cutie: Narrow Stairs
Nagy-Britannia – The Ting Tings: We Started Nothing
Németország – In Extremo: Sängerkrieg
Magyarország – Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett 2

Duffy megérkezett a tengerentúlra
Ahogy várható volt, 2008 eddigi legnagyobb európai felfedezettje, a walesi Duffy az Egyesült Államokban is hódító útra indult. A brit kislemezlistát öt, a németet egy hétig vezető Mercy című slágere a héten a Billboard magazin kislemezlistáján a 66. helyét a 27.-re cserélte fel, miközben albuma, a Rockferry a negyedik pozícióba érkezett meg. Az amerikai TOP 10-ben további négy új belépő szerepel: az első helyen az 1997-ben megalakult washingtoni Death Cab For Cutie nevű indie-rock zenekar nagylemeze, a másodikon Frank Sinatra (1915–1998) Nothing But The Best című slágerválogatása, a harmadikon Jason Mraz korongja, a We Sing. We Dance. We Steal Things., a tizediken Keith Sweat albuma, a Just Me debütált. Nagy-Britanniában a múlt heti kislemezlistát uraló The Ting Tings nevű duó első nagylemeze iratkozott fel az élre. Az összesítést egy hete a Home Before Dark című stúdióalbumával vezető Neil Diamond az ezüstérmes pozícióba hátrált, közben a veterán énekes egyik válogatása, a The Best Of című a 194. helyről a nyolcadikra lépett elő. A brit tízes mezőnyben a The Ting Tings mellett még egy új belépőt találunk, a The Cistercian Monks lemezét, a Chant – Music For Paradise címűt. A két taglalt zenepiacon egy-egy hétig, Németországban pedig két hétig volt a legkelendőbb kiadvány Madonna 11. stúdióalbuma, a Hard Candy – a német piacon a héten esett vissza a negyedik pozícióba, és ezúttal az 1995-ben megalakult, rendkívül termékeny In Extremo nevű berlini rockegyüttes 14. korongjából értékesítették a legtöbbet. A kislemezek német összesítését a Kuschel Song című slágerrel nyolc hétig vezetett Schnuffel nyulacska Ich hab’ Dich lieb című albuma a rangsor 11. helyére iratkozott fel. Magyarországon ötödik hete Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra nagylemezéből vásárolják a legtöbbet. A negyvenes mezőnyben három újdonság található: a negyedik helyen a Kalapács együttes albuma, a Mítosz, a hetediken Palya Beáta lemeze, az Adieu les complexes, a huszadikon Kylie Minogue tavaly novemberben kiadott X című albuma debütált – az utóbbi nyilván az énekesnő nagy sikerű budapesti fellépésének hatására. (Új Szó)

Puha József

2008. 05. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 05. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 06. 07. 16:54
Éljen rihanna :D örülök hogy nyert. Fújjjj tokio kaki hotel:[
Vendég 2008. 07. 17. 12:56
Szeretem Rihannat is es a Tokio Hotelt is........................
Vendég 2008. 08. 17. 14:38
Naon cejetem RIRIT naon jo enekesno es naon jol nez ki nezetek meg a labat, a fenket huuuuuuuuuuu!!!!!jah az a bitianer kis banda az a kis hulye Tokio Holtel ugy utalom mint a hanyast fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!! NE HASONLITSAk OSSZE RIRIT AZOKAL AZ IDIOTAKAL!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/22 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/22