Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét feloszlik a Police

Police - Ismét feloszlik a Police

Az már biztos, hogy utolsó koncertjét a Police New Yorkban adja a Sting, Stewart Copeland, Andy Summers eredeti felállásban. Tavaly nyáron döntött úgy a zenekar, hogy egy utolsó turné erejéig még összeállnak zenélni, de most véglegesen búcsút intenek a közönségnek.

A Police 1978-ban alakult meg, első koncertjüket New Yorkban adták, innen indult a karrierjük- mondta el Sting. A csapat sajtóközleményében az áll: „A legelső amerikai turnénk 1978-ban New Yorkból indult el, és ezen a nyáron, 30 évvel később a mi történetünk így kereken zárulhat, ebben a városban.” A helyszín már fix, ezek után csak az időpont a kiválasztandó.
A Police nyáron az európai közönségtől is elköszön, hiszen két koncertjük érinti a vén kontinens területét. Fellépnek az Isle of Wight fesztiválon Angliában, valamint a londoni Hyde Parkban megrendezendő Hard Rock Calling fesztiválon.
Az elköszönést jótékonysággal is egybeköti a csapat, hiszen a bevételből a New York-i művészeti programokat támogatják Stingék. De segítenek a környezetvédelemben is, mert bevételtől függetlenül 1 millió dollárt adományoznak a város önkormányzatának a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére létrehozott program segítésére. Michaell Bloomberg polgármester elmondta, a pénz az általa létrehozott alapítványon keresztül fog célba érni, a támogatásból pedig tízezer fa kerül elültetésre városszerte. Ennél szebb befejezést nem is kívánhattunk volna.

sesyle

2008. 06. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 06. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét feloszlik a Police cikk képei
Police - Ismét feloszlik a Police