Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos kapja idén a VIVA a magyar könnyűzenéért díját

Ákos - Ákos kapja idén a VIVA a magyar könnyűzenéért díját

A VIVA Televízió immár három éve külön elismerésben részesíti a hazai popszakma doyen-jeit. Idén a csatorna Kovács Ákosnak ítélte a VIVA COMET magyar könnyűzenéért díját. Ákos erre az alkalomra egy különleges fellépéssel is készül.

Idén harmadszor adják át a VIVA COMET A magyar könnyűzenéért díjat, első évben az Edda, tavaly pedig Szikora Robi és az R-Go kapta a gömböt. Ebben az évben Ákosra esett a csatorna választása, nem véletlenül: a zenész nemrég ünnepelte negyvenedik születésnapját és húsz éve van a pályán. Ez alatt az idő alatt sokat tett a hazai könnyűzenéért, lemezeit a szakma és a közönség egyaránt díjazza, koncertjei teltházasak. Ákos hamarosan különleges turnéra indul, amelyből egy részletet – a Negyven című jubileumi dalt - először a VIVA COMET közönsége élvezheti élőben.

Ákos már három VIVA COMET gömböt is magénak tudhat, de ez a mostani minden eddiginél különlegesebb, hiszen eddigi teljes pályáját ismeri el, és a hazai könnyűzenében elért eredményeit díjazza most a zenecsatorna.

“Köszönöm az elismerést! Idén negyven éves lettem, április elején a honlapomon tettük közzé a Negyven című új nótát, amelyet egy hónap alatt 45.000 érdeklődő töltött le. Ezt hallhatja majd a VIVA COMET közönsége, először játsszuk nagy nyilvánosság előtt élőben, mintegy az ősszel induló jubileumi turné felvezetőjeként.”

Az egyébként mindig jól öltözött Ákos most rockzenészektől szokatlanul elegánsan lép majd színpadra zenészeivel együtt: szmokingban. Érdekesség, hogy kísérőzenekarának két alapító tagja – Dorozsmai Péter és Fekete “Samu” Tibor is fellép a VIVA COMET-en és természetesen a turnén is. A csapat egy új zongoristával, Czomba Imrével egészül ki, gitáron pedig Kékkői Zalán kíséri majd Ákost.

“Ebben a felállásban először láthatnak majd minket. A dalok a turnén akusztikus változatban lesznek hallhatóak, tehát már a VIVA COMET-en a Negyven című dalt is így adjuk elő.”

A VIVA COMET-en tehát ősbemutatót láthatunk, Ákos és zenekara a zenész jubileumi dalával készül egy exkluzív és elegáns előadással, amelynek folytatását ősztől láthatja majd a közönség.

2008. 06. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 06. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos kapja idén a VIVA a magyar könnyűzenéért díját cikk képei
Ákos - Ákos kapja idén a VIVA a magyar könnyűzenéért díját