Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2008 és az új Hammerworld Színpad

Sziget - Sziget 2008 és az új Hammerworld Színpad

2008-ban a Hammerworld Színpad a Szigeten új helyre és jobb hangszigetelésű sátorba kerül. A programot tekintve igazán nem lehet panasz, hiszen a hazai mellett, megint nagyon erős nemzetközi felhozatal várható. Közel egy tucatnyi ország zenekara képviselteti magát idén a rock és metal zene színpadán.

Iced Earth: When the Eagle Cries

Az elmúlt években úgy tűnt, hogy kicsit hátrébb szorult a torzított gitár, meg egyáltalán a rockzene, de idén a legnagyobb hazai szaklap nevét viselő színpad mellett a Nagyszínpadon is több rockzene lesz hallható. Elég csak az Iron Maiden, az R.E.M., Serj Tankian, Sex Pistols, Die Arzte neveket megemlíteni.

A HammerWorld Színpadon itt lesz az utóbbi évek legérdekesebb és legfigyelemreméltóbb metal projektje, a német Avantasia, amelyet Tobias Sammet, az Edguy énekese hozott össze, Amerika legismertebb metal zenekara, az Iced Earth, a finn metal vonósnégyes, az Apocalyptica, a szintén amerikai, 1981-ben alakult thrash-metal Exodus, a svéd Meshuggah, vagy a NY-hardcore Pro Pain.

A "kisebb" neveket pedig Németországból a Dew-Scented és a Lacrimas Profundere, Dániából a Volbeat, Svédországból a Sabaton, Kanadából a 3 Inches of Blood, Franciaországból pedig a Punish Yourself, a Mass Hysteria és a The Eths jelentik az idei programban. Valamint jön a brit Carcass, aki ahhoz a maroknyi bandához tartozik, melyek a death-grind műfaj megszületéséért felelőssé tehetők.

Gab

2008. 06. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 06. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2008 és az új Hammerworld Színpad cikk képei
Sziget - Sziget 2008 és az új Hammerworld Színpad