Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Coldplayre várva

Coldplay - Coldplayre várva

Javában tart a visszaszámlálás. A Coldplay várva várt, negyedik stúdiólemeze Viva La Vida Or Death And All His Friends címmel szokatlan időpontban, nem hétfőn (a tengerentúlon kedden), hanem jövő hét csütörtökén kerül a boltokba. Az együttes – értelemszerűen – napok óta a zenei híradások élén szerepel. Csokorba kötöttük a róla szóló híreket.

Két kontinens – két dal
Chris Martin zenekara a megjelenés előtt álló album Violet Hill című beharangozó felvételét április 29-én 12:15-től egy héten keresztül ingyen kínálta a honlapján, letölthető formátumban. Huszonnégy óra leforgása alatt több mint 600 ezren szerezték be. A zenészek az Egyesült Államokban a Viva La Vida című dalt másolták ki maxi CD-re – a szerzemény a héten az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján a 41. helyről a tizedikre lépett elő, és a letöltéseknek köszönhetően a Violet Hill is felkerült az összesítésre.

Coldplay - Coldplayre várva

Egy dal – két videoklip
A fiúk a Violet Hill című felvételhez két videoklipet forgattak. Az elsőt Szicíliában, az Etna vulkánnál és egy palota maradványainál, az amerikai Asa Mader rendezésében. A másik klip a Dancing Politicans (Táncoló politikusok) címet kapta. A trükkösen összevágott videóban George W. Bush táncol, Tony Blair gitározik, Fidel Castro hasra esik, s közben a háborús jelenetek arra hívják fel figyelmünket, hogy ezek a bohóckodó fickók korántsem ártalmatlanok…

Szeretik a nagyszülőket…
Martinék dicsérő szavakkal illették az újításokkal próbálkozó együtteseket, ők azonban egyelőre maradnak a hagyományos lemezkiadásnál és az EMI kiadónál. „Nagy lemezcégnél lenni olyan, mintha felnőttként a nagyszüleid házában laknál. Mindenki tudja, hogy előbb-utóbb el kell költöznöd, de a nagyszülőket szereti az ember, és nehezen válik meg tőlük. Mi is nagyon szeretjük azokat az embereket, akikkel a kiadó berkeiben együtt dolgozunk. Minden tiszteletem azoké, akik a saját fejük után mennek, mint például a Radiohead, bennünket azonban a szerződés is köt. Ebből a helyzetből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet, és élvezzük a munkát a profi szakemberekkel” – nyilatkozta Chris Martin.

Két ingyenes koncert
A Coldplay két ingyenes lemezbemutató koncertet tart. Az első június 16-án a londoni Brixton Academyben, a másik 23-án a New York-i Madison Square Gardenben lesz. A belépőjegyeket a zenekar weboldalán meghirdetett versenyben szerezhetik meg a rajongók.

Budapesti koncert, pénzért
Az együttes 2005-ös fellépése elmaradt a magyar fővárosban, idén viszont megvalósul a koncert. Napjaink első számú sztárzenekara szeptember 23-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. (Új Szó)

Puha József

2008. 06. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 06. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Coldplayre várva cikk képei
Coldplay - Coldplayre várvaColdplay - Coldplayre várva