Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Veterán zenész a listák csúcsán

Neil Diamond - Veterán zenész a listák csúcsán

Az 1941. január 24-én született New York-i Neil Diamond első albuma 1966-ban jelent meg The Feel Of Neil Diamond címmel. Bizonyára maga sem gondolta volna, hogy több mint negyven év múlva sikerül csak elfoglalnia hazája lemezeladási listájának csúcsát. 57. albuma (ebből 29 a stúdiólemez, a többi koncert- és válogatáskiadvány), a Home Before Dark két héttel ezelőtt a Billboard magazin eladási összesítésének élére iratkozott fel.

A zenész tengerentúli sikere a kilencvenes években alábbhagyott – ebben az évtizedben mindössze az 1992-es karácsonyi albumával szerepelt a TOP 10-ben, a negyedik helyen.

A Home Before Dark című korong Nagy-Britanniában is rajt–cél-győzelmet aratott. A szigetországban ez Neil második listavezetője, korábban az 1992-ben kiadott Greatest Hits 1966–1992 című nagylemezével szerepelt a legmagasabb pozícióban. Az előadó a héten további két gyűjteményes albummal szerepel a brit eladási rangsor negyvenes mezőnyében: a The Best Of a kilencedik, a The Essential című válogatása a 22. helyen található.

Neil Diamond - Veterán zenész a listák csúcsán

Neil Diamond kettős sikeréhez természetesen hozzájárult a hanghordozók iránti folyamatosan csökkenő kereslet – ebből eredően azok, akiknek rajongótábora nem nagy, de stabil, könnyebben elfoglalják a trónt, mint régebben. (Új Szó)

Puha József

2008. 06. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 06. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Veterán zenész a listák csúcsán cikk képei
Neil Diamond - Veterán zenész a listák csúcsánNeil Diamond - Veterán zenész a listák csúcsán