Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hegyre fel! –Indul a Hegyalja!

Hegyalja Fesztivál - Hegyre fel! –Indul a Hegyalja!

Idén már 9. alkalommal rendezik meg Tokaji-híd lábánál Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválját a rakamazi kempingben. Aki nem volt még Hegyalján, az nem is tudja, mit hagyott ki eddig…

Amikor reggel a szomszéd sátorból zeng valami artikulálatlan ordibálás, és erre kelsz a sátorban uralkodó 40°C-ban, majd kimész, végigslattyogsz a Tisza partján és elindulsz a nap első hideg söréért (esetleg utána a másodikért is;)), majd utána a szokásos Tokaji Tiszteletkört is megteszed („Plázs”, Taverna, Vörösszekér meg még ami közbejön), rá kell, hogy ébredj: nincs is szebb ennél a világon.

Természetesen ugyanúgy része a tokaji délelőttöknek a Tiszában való hűsölés, illetve az élelemszerzés. Válogathatsz a pizza, a gyros, a sült hal, a hotdog, sült krumpli és még rengeteg kaja közül. Persze a Hegyalja-klasszikus zsíroskenyeret semmiképpen nem szabad kihagyni! Kalandoroknak, meglepetéseket kedvelőknek szívem minden szeretetéből ajánlom a pincékben való italozást. Persze érdemes odafigyelni, vagy épp kihasználni a hűvös pincéből enyhe mámoros állapotban való kijövetelt a tűző napra… Ezen helyeken módunkban áll tetemes mennyiségű minőségi bort is vásárolni. Érdemes végigkutakodni a hegy oldalának pincéit, hogy annyi palackkal szerezzünk, amennyi mellett ki lehet kortyolni a napot a hegyre, hogy a hajnal beköszöntére még legyen a pohárnak belbecse. Reszkess Tokaj őrült fesztivál-fanatikusok megszállásától júli 9 és 13 között! A jártasabbak már tudják, hogy 9-e még csak nulladik nap, de botorság volna kihagyni, hiszen már aznap is szépszámmal lesznek fellépők, és programok, no és persze ne feledkezzünk meg a jó sátorhelyek megszerzéséről sem!
Tavaly is nagyot alakítottak a fellépők, aki emlékszik rá, az biztosan mosolyog a Bloodhound Gang alakításán, és tűnődve gondol vissza Banco de Gaia fülbemászó dallamaira (és persze a többiekre).Az idei felhozatal sem lesz gyenge! Szerencsére a Delat Fest-esek nagyon értik a dolgukat! Hihetetlenül jól, ügyesen, értelmesen állítják össze a progikat. Lássunk egy kis ízelítőt belőle: valószínüleg legtöbb embert a KATATÓNIA csábítja majd le, de mellettük számos hazai és külföldi nagyágyúval is találkozhatunk, pl: KISPÁL ÉS A BORZ, N.O.H.A, THE 69 EYES, CALIBAN, QUIMBY, DJ PHIL HARTNOLL, DEÁK BILL, 30Y, JULIETTE & THE LICKS, TANKCSAPDA, PASO, BELGA, LB27, KISCSILLAG, KAUKÁZUS, TIGRIS, BESH O DROM, BARABÁS LŐRINC, COLORSTAR, MÁSFÉL, ZAGAR, TÜNDÉRGROUND, KFT, HS7, PÉTERFY BORI, TÖRÖK ÁDÁM, TÁTRAI & SZŰCS, OSSIAN, AB/CD… hosszan lehetne még sorolni a hírességeket, akit jobban érdekel megtekintheti a hivatalos siteon.

A szervezők azonban nem hagyják annyiban a Hegyalja végét, hisz csak most kezdődik a nyár! Idén kerül másodszor megrendezésre a BalaTone! Garantált családias hangulat, Balaton közvetlenül a fesztivál mellett, lehet menni csülköt áztatni, iszapgolyózni. Tavaly, amikor az első volt, nem is lehetett érteni, hogy miért van ilyen kevés ember, ráadásul ilyen fellépők mellett… Na jó, elfogadjuk, azzal az indokkal, hogy nem ment még híre a dolognak, de többet ilyen ne forduljon elő!  A nyarat azonban mégis le kell majd valahogy zárni: hagyományosan az Ősidőkre visszavezethető múlttal rendelkező Szegedi Ifjúsági Napok, becenevén SZ.I.N-nel ideálisan lehet. Az ősz szele az ország ezen részét még augusztusban nem csapja meg, gondolom a bulizók kedvéért. (De lehet, hogy csak azért mert déli település.)

Találkozunk Hegyalján!

Rusznyák Marcell Artúr & Bártfai Zsófia

2008. 06. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 06. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hegyre fel! –Indul a Hegyalja! cikk képei
Hegyalja Fesztivál - Hegyre fel! –Indul a Hegyalja!